MESAJ EMOȚIONANT. Elevă din Alba Iulia: Alo, domnu’ diriginte! Sunt fericita și nu îmi vine sa cred. Am intrat a 7-a din 60, sunt cu bursa
Adrian Simion, profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, a publicat pe Facebook fragmente dintr-o conversație telefonică avută cu o fostă elevă, pe nume Maxa Carina, care a intrat cu bursă la Facultatea de Inginerie și Protecția Mediului din Cluj-Napoca.
Adrian Simion a explicat, apoi, pe scurt, ce reprezentă meseria de profesor.
„Alo, domnu’ diriginte! (…) Sunt fericita si nu imi vine sa cred. Am intrat a saptea din 60, sunt cu bursa. (…) Nu imi vine sa cred ca am reusit atatea in 4 luni. Si va datorez atatea pentru ca mereu ati avut incredere in mine in acesti doi ani. (…) Multumesc din suflet domnule diriginte! Nu as fi reusit fara dumneavoastra.” …
Astfel de cuvinte, venite din suflet, fac mai mult decat cat toti banii pe care i-ai putea primi in oricare alta meserie. De fapt, am mai spus-o de multe ori – a fi profesor nu este o meserie, ci este o stare de spirit, o responsabilitate enorma de fiecare zi, un ce sufletesc coplesitor care te face sa simti ca traiesti prin copiii pe care Dumnezeu si societatea ti i-a dat in grija si fata de care esti responsabil si de aceea nu ai dreptul sa gresesti.
Poate ca multi isi inchipuie ca a fi profesor este o meserie care “iti permite sa ai trei luni de concediu pe an”. Nu, domnilor! A fi profesor este “ceva” colosal, pentru ca ai in mainile tale destinele unor oameni, a generatiei de maine, si, implicit, viitorul tarii tale.
Felicitari Carina! Si nu uita: atunci cand mainile nu se ating, iar privirile nu se intalnesc, SUFLETELE RAMAN IMPREUNA … mereu!”, a scris, marți, Adrian Simion.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai
Cunoscutul Tristan Tate „a luat Lumină” de la albaiulianul Ioan Lazăr, în noaptea de Paște 2025, la biserica românească din Dubai La Biserica Ortodoxă Română din Dubai a fost fost arhiplin de români în noaptea de Paște 2025. Mulți dintre conaționali au ales să petreacă sărbătorile pascale 2025 în Dubai, cea mai mare parte dintre […]
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Donald Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun
Cum s-ar putea dezvolta Alba precum Făt-Frumos punând taxe vamale marca Trump pentru celelalte județe: Scenariu imaginat de profesorul de economie Cristian Păun Profesorul de economie Cristian Păun, originar din județul nostru, a imaginat un scenariu de dezvoltare a Albei prin aplicarea unor taxe vamale marca Donald Trump pentru celelelate județe ale țării. Mai în […]
VIDEO | Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025
Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune în aprilie 2025 Parcul fotovoltaic de la Teiuș, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, ar urma să fie pus în funcțiune până la sfârșitul lunii aprilie 2025, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. […]
FOTO | Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan
Mersul după ouă roșii, obicei pascal pus în practică și de Paștele 2025 în Lancrăm: Copilașii, în prim-plan În prima zi de Paşte uliţele multor sate din Transilvania sunt încă pline de copilași, care merg după ouă vopsite la cunoscuţi. Obiceiul mersului după ouă roșii a fost pus din nou în practică, potrivit tradiției locului, […]
FOTO | De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău
De la pupuri cu varză, ceapă, brânză și lobodă, la friptură de ied și porc: Bunătăți de Paște 2025 preparate cu dragoste la Cricău Într-o familie din Cricău, județul Alba, a devenit o tradiție ca preparatele pentru masa de Paște să fie extrem de diverse și, mai ales, să fie gătite exclusiv în propria gospodărie. […]