Mercedes ocolește din nou România și deschide încă o fabrică în Ungaria. Investiția se va ridica la un miliard de euro
În urmatorii ani, Grupul german Daimler AG va investi un miliard de euro in a doua fabrica din Ungaria, la Kecskemét, unde va produce masini Mercedes-Benz cu tractiune integrala, transmite Reuters, preluata de Agerpres.
„Vom infiinta o facilitate de productie eficienta, in care se va derula constructia masinilor pe o linie de asamblare flexibila”, a afirmat Markus Schaefer, membru al Consiliului de Administratie al Mercedes-Benz Cars.
Investitia va crea aproximativ 2.300 de noi locuri de munca, a anuntat Daimler.
La Kecskemét au fost produse anul trecut peste 180.000 de vehicule compacte Mercedes-Benz.
Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a inceput productia comerciala a modelului B class in luna martie 2012. In 2013, aceasta uzina a inceput sa produca si modelul CLA coupe, iar din 2015 modelul CLA Shooting Brake.
Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigura aproximativ 4.000 de locuri de munca si se bazeaza pe 32 de furnizori locali. In 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebes, in Romania, unitatea de productie pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.
In luna mai, Daimler anunta ca va investi aproximativ 500 milioane de euro in noua fabrica de motoare din Polonia, unde vor fi create sute de locuri de munca, pentru a-si extinde capacitatile de productie din afara Germaniei. Stirea venea in contextul in care, in Romania, s-a vehiculat in repetate randuri posibilitatea ca nemtii sa construiasca o fabrica de masini in vestul tarii.
In 2014, Daimler a inaugurat oficial, la Sebes, in Romania, unitatea de productie pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes – Benz, care a intrat in productie in aprilie 2016.
La ceremonia de inaugurare a fabricii de la Sebes a participat si premierul de atunci Victor Ponta, care a facut aluzie la posibilitatea ca Daimler sa construiasca masini in Romania. “Ca orice roman, imi doresc ca la un moment dat de la cutii de viteze sa ajungem poate si la un autoturism Mercedes fabricat in Romania”, spunea, in 2014, Victor Ponta.
El a mai amintit si de ajutorul de stat acordat de Guvern concernului Daimler pentru acesta investitie, spunand ca nu este „un cadou dat de statul roman”, ci este, de fapt, „o participare la o investitie care aduce atat de multe beneficii”, iar acest ajutor de stat se va intoarce in final in bugetul Romaniei.
Posibilitatea construirii unei uzine Mercedes in Romania a fost adusa in discutie de mai multe ori de autoritatile de la Bucuresti, inca din 2010, din timpul guvernarii PDL.
Ulterior, presa de la Budapesta a scris despre posibilitatea ca Daimler sa-si mute o fabrica din Ungaria in Romania, ca urmare a masurilor nepopulare luate de premierul maghiar Viktor Orban. Producatorul german a ales in 2008 Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est s-au aflat si Romania si Polonia.
In prezent, Daimler produce in Romania doar componente de masini. Filiala Daimler din Romania, Star Transmission, a fost infiintata in 2001, iar in prezent are in fabricile de la Cugir si Sebes aproximativ 1.800 de angajati si va ajunge la finalul anului 2016 la circa 2.300 de angajati.
Noua fabrica de la Sebes, Star Assembly, a inceput productia in 2016, urmand ca in cadrul acestei unitati sa se asambleze cutiile de viteze automate in noua trepte 9G-TRONIC. Investitiile de la Sebes se ridica, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro si vor fi create peste 500 de locuri de munca.
Star Transmission produce la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze si sisteme de directie, tot aici aflandu-se si doua centre de tehnologii si de instruire.
Sursa ProTV.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată