Rămâi conectat

Actualitate

Meniuri mai scumpe la restaurante. Industria HoReCa se va baza în continuare pe serviciile de livrare

Ioana Oprean

Publicat

în

Pentru finalul anului 2021, patronii de restaurante pregătesc unele schimbări pentru clienți. Aceștia vor să schimbe meniurile, inclusiv în privința prețurilor, care ar urma să fie majorate. Industria HoReCa se va baza în continuare pe serviciile de livrare și se așteaptă la clienți mai greu de mulțumit.

Cele mai multe restaurante au făcut deja sau vor face modificări minore sau mai semnificative ale afacerii în următoarele trei luni, o tendință vizibilă de la începutul pandemiei. Schimbarea meniurilor va fi o prioritate în următoarea perioadă pentru 62% din restaurante.

Serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității, fiind menționate de 45% din reprezentanții industriei ospitalității.

33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.

În următoarele trei luni traficul redus de clienți va rămâne în continuare principala provocare pentru restaurante, însă impactul este în scădere puternică față de trimestrul precedent.

Pierderea unor angajați cheie este a doua cea mai mare provocare pentru restaurante. Era însă o preocupare continuă pentru antreprenorii din restaurante și înainte de 2020, din cauza exodului în afara țării al persoanelor din această industrie și pe cel al recalificării profesionale și migrării către cu totul alte sectoare.

Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.

În ceea ce privește așteptările legate de comportamentul clienților, restauratorii anticipează creșterea preferinței pentru a veni și a petrece timp în restaurant.

Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.

Ce schimbări vor face restaurantele

62% – vor modifica meniurile
45% – vor crește numărul livrărilor
33% – vor crește prețurile
23% – vor diminua activitățile

Principalele provocări ale restaurantelor

51% – traficul redus de clienți
46% – pierderea unor angajați cheie
40% – creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor
47% – creșterea timpului petrecut în restaurant
26% – scăderea bonului mediu

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bogdan Glăvan, despre situația economică din România: ,,Nu e absolut nici o criză, decât cea pe care am provocat-o noi mărind impozitele patru ani la rând și inventând tot soiul de nenorociri”

Ioana Oprean

Publicat

în

Bogdan Glăvan, despre situația economică din România: ,,Nu e absolut nici o criză, decât cea pe care am provocat-o noi mărind impozitele patru ani la rând și inventând tot soiul de nenorociri” ,,Văd că și directorul Dacia a atras atenția că majorarea taxelor din România ar putea face ca Renault să privească mai mult către […]

Citește mai mult

Actualitate

Cristian Păun: ,,SUA au fost un model pentru lumea civilizată, până au printr-un proces îndelungat de diluare a capitalismului într-un socialism democratic”

Ioana Oprean

Publicat

în

Cristian Păun: ,,SUA au fost un model pentru lumea civilizată, până au printr-un proces îndelungat de diluare a capitalismului într-un socialism democratic” ,,SUA au fost un model pentru lumea civilizată. Capitalismul și libertatea din spatele modelului american au fost mereu un reper”, este de părere profesorul Cristian Păun. Acesta explică într-o postare în mediul online […]

Citește mai mult

Actualitate

Economistul Radu Georgescu: ,,A început Halloween-ul economic în sectorul privat. La anul, va începe Halloween-ul la stat și la bugetari”

Ioana Oprean

Publicat

în

Radu Georgescu: ,,A început Halloween-ul economic în sectorul privat. La anul, va începe Halloween-ul la stat și la bugetari” Economistul Radu Georgescu atrage atenția într-o postare în mediul online că în România a început Halloween-ul economic în sectorul privat. Nici la stat nu va fi  mai bine de anul viitor, când vor afectați și bugetarii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea