Meniuri mai scumpe la restaurante. Industria HoReCa se va baza în continuare pe serviciile de livrare
Pentru finalul anului 2021, patronii de restaurante pregătesc unele schimbări pentru clienți. Aceștia vor să schimbe meniurile, inclusiv în privința prețurilor, care ar urma să fie majorate. Industria HoReCa se va baza în continuare pe serviciile de livrare și se așteaptă la clienți mai greu de mulțumit.
Cele mai multe restaurante au făcut deja sau vor face modificări minore sau mai semnificative ale afacerii în următoarele trei luni, o tendință vizibilă de la începutul pandemiei. Schimbarea meniurilor va fi o prioritate în următoarea perioadă pentru 62% din restaurante.
Serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității, fiind menționate de 45% din reprezentanții industriei ospitalității.
33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.
În următoarele trei luni traficul redus de clienți va rămâne în continuare principala provocare pentru restaurante, însă impactul este în scădere puternică față de trimestrul precedent.
Pierderea unor angajați cheie este a doua cea mai mare provocare pentru restaurante. Era însă o preocupare continuă pentru antreprenorii din restaurante și înainte de 2020, din cauza exodului în afara țării al persoanelor din această industrie și pe cel al recalificării profesionale și migrării către cu totul alte sectoare.
Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.
În ceea ce privește așteptările legate de comportamentul clienților, restauratorii anticipează creșterea preferinței pentru a veni și a petrece timp în restaurant.
Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.
Ce schimbări vor face restaurantele
62% – vor modifica meniurile
45% – vor crește numărul livrărilor
33% – vor crește prețurile
23% – vor diminua activitățile
Principalele provocări ale restaurantelor
51% – traficul redus de clienți
46% – pierderea unor angajați cheie
40% – creșterea costurilor furnizorilor
Schimbări în comportamentul clienților
73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor
47% – creșterea timpului petrecut în restaurant
26% – scăderea bonului mediu
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru fertilizare in vitro 2025: Ce sprijin acordă autoritățile pentru femeile diagnosticate cu probleme de fertilitate
Vouchere pentru fertilizare in vitro 2025: Ce sprijin acordă autoritățile pentru femeile diagnosticate cu probleme de fertilitate Guvernul a aprobat, joi, 24 aprilie 2025, continuarea „Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”. Astfel și în 2025 se acordă un ajutor pentru 10.000 de cupluri și persoane […]
Evaluare Națională 2025: Sesiune specială a examenelor în iulie 2025. În ce dată va începe
Evaluare Națională 2025: Sesiune specială a examenelor în iulie 2025. În ce dată va începe Ministerul Educației și Cercetării va organiza o sesiune specială a Evaluării Naționale la începutul lunii iulie 2025. Pe 2 iulie 2025 va avea loc proba de Limba și literatura română, iar pe 3 iulie 2025 se va desfășura proba la […]
Vouchere de vacanță 2025: Declarație și cofinanțare obligatorii, reguli stricte pentru emitenți și partenerii din turism. Noile condiții de acordare, publicate în Monitorul Oficial
Vouchere de vacanță 2025: Declarație și cofinanțare obligatorii, reguli stricte pentru emitenți și partenerii din turism. Noile condiții de acordare, publicate în Monitorul Oficial Vouchere de vacanță 2025. Guvernul României a modificat oficial normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, printr-o hotărâre care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 352 din 22 […]