”Medici pentru Tine” – conferință cu personalități medicale, la Cluj-Napoca, demarată de doi studenți din Alba Iulia
Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca (OSM) organizează în 9 aprilie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților conferința ”Medici pentru Tine”, inițiată cu scopul de a trage un semnal de alarmă deoarece România se situează pe penultimul loc ca speranță de viață în Uniunea Europeană.
Conferința este este o premieră națională fiind organizată de o echipă formată din 8 studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca printre care doi din Alba Iulia, Alexandra Oancea și Andrei Oancea.
Conferința se organizează plecând de la următoarele date:
- Cea mai răspândită formă de cancer în România este cel pulmonar, ocupând și nefastul loc 1 în topul deceselor cauzate de cancere.
- Supraponderea şi obezitatea afectează aproximativ 73% din populaţia adultă a României
- Se estimează că vom ocupa locul întâi ca rezistență la antibiotice
- Ocupăm locul 2 în lume la cancer de col uterin după Costa Rica
- În Canada nu există niciun cancer de col uterin în stare avansată (doar în stadiile 0 și 1, în cazul în care rata de vindecare este între 95-100%). Ceea ce face diferența deci între viață și moarte poate fi prevenția.
În cadrul conferinței cei prezenți vor afla cum putem să ajungem și noi ca țară în rândul celor cu speranță de viață crescută și cum putem să avem o viață mai bună.
Personalități ale științei medicale românești și experți în domeniu ce vor fi cu noi în cadrul conferinței: Ministrul Sănătății, Conf. Dr. Achimaș-Cadariu Patriciu – medic specialist oncolog și fostul șef al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Academician Prof. Dr. Hâncu Nicolae – unul dintre cei mai buni nutriționiști din țară, personalitate internațională, și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asist. Univ. Armean Sebastian – medic specialist psihiatru și farmacologie clinică.
Temele abordate vor fi: cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge. Organizatorii își propun în premieră la Cluj:
– să prezinte care sunt metodele de prevenție cele mai eficiente în prevenirea bolilor
– să arate care sunt investigațiile medicale ce trebuie făcute după o anumită vârstă
– să răspundă întrebărilor pe care fiecare dintre noi și le pune referitor la sănătatea personală și a familiei
– să facă transferul de cunoștințe și experiență în domeniul sănătății, prin intermediul vorbitorilor extrem de valoroși
– să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor
(D.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025-2027: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au
Vouchere pentru alimente ”Spijin pentru România” 2025-2027 pentru persoane vulnerabile: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a discutat despre voucherele pentru alimente în anul 2025 pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor fi acordate şi în acest an, însă va fi schimbată periodicitatea acordării acestora, […]
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești
Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești Românii sunt printre europenii care cumpără online foarte des, acest lucru fiinde observat atât de antreprenori cât și de escorci. Reclamele agresive de care dăm la orice pas virtual, sunt de cele mai multe ori reclamele magazinelor fantomă. Schemele cele mai frecvente […]