Rămâi conectat

Actualitate

Medic psihiatru despre negaționiștii COVID-19: „Oameni meschini. Din cauza voastră au murit acești oameni. Îi aveți pe conștiință”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru vorbește, într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre scepticii și negaționiștii coronavirusului, unii dintre ei chiar medici, care „în loc să creeze concordie, înțelegere și să sprijine efortul întregii comunități medicale, au vărsat bilă, ură și spută în spațiul public”.

„În ultimele luni România a înregistrat cu aproape 30% mai multe decese decât în anii anteriori. Această statistică dură, oficială, furnizată de INS (Institutul Național de Statistică) vine să închidă gura principalilor zeloți ai dezinformării.

Inclusiv unor medici care, pe perioada pandemiei, au furnizat materie primă și muniție curentului negaționist.

Oameni care și-au folosit autoritatea profesională încât, în loc să creeze concordie, înțelegere și să sprijine efortul întregii comunități medicale, au vărsat bilă, ură și spută în spațiul public.

Oameni din mediul academic medical, unii cu păr alb în cap, al căror relativism și cinism n-a făcut decât să adauge la bilanțul deceselor.

Oameni meschini, care n-au avut niciun scrupul să exploateze criza sanitară prin care trecem încât să-și tragă spuză pe turta lor, pe interesul lor, pe patologia propriei personalități.

Au mai fost și oameni care au umblat din poartă în poartă, au dat pliante, au organizat proteste împotriva măsurilor sanitare.

Au numit masca botniță.

Au numit guvernul și președintele ca fiind dictatori, autoritarieni.

Excesul de decese nu este o abstracțiune. Nu este o noutate venită din neant. Știm din ce pricină au murit, doar în ultima lună, cu 6000 de români mai mulți decât anul anterior.Au murit pentru că, stimulați, ațâțați, zgândăriți, injectați cu informații contradictorii și teorii ale conspirației, oamenii și-au pierdut încrederea în lideri. Sau au îmbrățișat unii noi. Carismatici, firoscoși, dar complet lipsiți de responsabilitate.

Sper că acei oameni nu pot dormi noaptea. Sper să se răsucească și să aibă icnete ale propriei morale. Să se uite în oglindă și să-i bântuie vorbele spuse la diverse momente. Articole fățarnice publicate. Sau vești false răspândite. Din cauza voastră au murit acești oameni. Îi aveți pe conștiință. Voi vă știți între voi. Și eu unul n-am să vă las să uitați, dar nici să vă uite lumea”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului Într-un oraș din România, oamenii pot primi amenzi dacă nu au număr pe ușa apartamentului. Primăria din Oradea a încasat până acum peste 3.000 de astfel de amenzi. Cei care nu au numărul apartamentului trecut pe ușa de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea