Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Mecanismul de compensare cu 50 de bani pe litru a carburanților nu va mai fi prelungit de Guvern. Accizele vor fi reduse de la 1 ianuarie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Mecanismul de compensare cu 50 de bani pe litru a carburanților nu va mai fi prelungit de Guvern. Accizele vor fi reduse de la 1 ianuarie

Mecanismul de compensare a prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru nu va mai fi prelungit de către Executiv începând cu 1 ianuarie, însă, conform unei legi adoptate recent, va reduce accizele, tot de la 1 ianuarie.

Efectul va fi, potrivit calculelor economica.net, o scumpire, dar mult mai redusă, de 22-24 de bani pe litru, care vine după ieftinirea de aproape un leu pe litru din ultima lună.

Guvernul nu va prelungi actualul mecanism de compensare a prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru, care urmează să expire la data de 31 decembrie, potrivit mai multor surse aproapiate situației. Dacă s-ar fi continuat mecanismul, ar fi trebuit ca Guvernul să ia o decize în ședința din 28 decembrie, dar nu s-a pregătit niciun act nomativ în acest sens, potrivit surselor noastre.

Măsura va fi însă parțial compensată de o scădere a accizelor la carburanți. În 20 decembrie, a apărut o lege (370/2022) care modifică Codul Fiscal și care instituie, pentru anul 2023, noi niveluri ale accizelor la benzină și motorină, mai mici decât cele actuale.

Noile niveluri, aplicabile pentru anul 2023, sunt de 1.656 de lei pentru 1.000 de litri, la benzină, și de 1.518 de lei pentru 1.000 de litri, la motorină, potrivit legii de mai sus. Accizele în vigoare acum, până la finalul anului, sunt de 1.893 de lei pentru 1.000 de litri la benzină și 1.735 de lei petru 1.000 de litri la motorină. Numerele sunt rotunjite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024 | Fondurile de pensii private și pensii facultative au atins noi maxime istorice

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PENSII 2024 | Fondurile de pensii private și pensii facultative au atins noi maxime istorice Sistemul de pensii private din România a demonstrat o reziliență remarcabilă și a atins borne importante în acest an, contribuind semnificativ la sustenabilitatea piețelor financiare. Activele fondurilor de pensii private au depășit pragul de 30 de miliarde de euro, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea