MATHDebate, proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe
Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia este parteneră în proiectul strategic – MATHDebate-the Voice of Students-Searching Excellence in Math Education through Increasing the Motivation for Learning (MATHDebate – vocea elevilor – având ca țel excelența în matematică prin dezvoltarea motivației pentru învățare).
Proiectul face parte din programul Erasmus + și se implementează în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2018.
Coordonatorul proiectului este Goce Delcev State University Stip ( Macedonia ), iar parteneri sunt instituții de învățământ din Macedonia, Bulgaria, Cipru și România: Union of reserchers of Macedonia – SIM Skopje – Macedonia, Municipal primary school ”Ljuben Lape” Skopje – Macedonia, Secondary School ”Ss Kliment Ohridski” Aksakovo – Bulgaria, South – West University ”Neofit Rilski” Blagoevgrad – Bulgaria, Cyprus Mathematical Society – Cipru și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia..
În perioada 23 – 26 ianuarie 2017, o delegație a școlii formată din profesorii de matematică Rodica Marinescu și Camelia Bărbatu a participat la prima reuniune din proiect la Universitatea din Stip, Macedonia.
Scopul proiectului este introducerea de noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe matematica.
Prin crearea platformei, pe care pot lucra elevii din școlile partenere, se urmărște, de asemenea, modernizarea procesului de învățământ.
Câteva din activitățile proiectului sunt:
- Acordarea de asistență și sprijin în învățarea matematicii,
- Alegerea metodelor de predare – învățare și discutarea aplicării acestora în practică,
- Conectarea la problemele din viața reală (cotidiană),
- Dezvoltarea unor abilități de comunicare în limba engleză.
„Sperăm ca prin activitățile desfășurate în acest proiect să atragem cât mai mulți elevi spre studiul aprofundat al matematicii”, a transmis prof. Rodica Marinescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]