Măsuri ale Poliției Alba pentru siguranța elevilor. Sfaturi utile pentru părinți și copii
Poliţiştii din Alba vor continua activităţile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.
Potrivit IPJ Alba, “acţiunile poliţiştilor, în unităţile de învăţământ şi în imediata apropiere a acestora sunt continuate, în contextul reluării, la data de 11 ianuarie a.c. a cursurilor şcolare.
Astfel, patrulele de poliţie sunt prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate organizează, în continuare, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.
Totodată, poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi, în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii”.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aduce în atenţia elevilor şi părinţilor, o serie de recomandări:
Dragi copii:
- Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni!
- Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum! Alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară!
- Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!
- Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun!
- Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor!
- Alegeţi-vă cu grijă prietenii! Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile!
- Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umblaţi cu lucrurile colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă!
- Păstraţi liniştea şi curăţenia în şcoală, nu alergaţi pe scări şi nu vă împingeţi colegii în pauze! Protejaţi elevii mai mici şi ajutaţi-i să se simtă în siguranţă!
- În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ!
- Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte!
- Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni!
Stimaţi părinţi:
- Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!
- Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!
- Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini! Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a intrat într-un conflict cu ING Bank România, acuzând banca de nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 50/2010 privind transparența costurilor contractelor de credit. Citește și: O bancă din România oferă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Ştirea zilei2 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Când se taie pomii fructiferi. Perioada optimă pentru obținerea unei recolte bune
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record”