Rămâi conectat

Actualitate

Măsura compensării accizei la combustibil, prelungită până în martie 2025. Cum obții reducerea de 0,2 lei pe litru

Bera Larisa

Publicat

în

URS Construct

Măsura compensării accizei la combustibil, prelungită până în martie 2025. Cum obții reducerea de 0,2 lei pe litru

Guvernul a prelungit măsura compensării accizei la combustibil până la 30 martie 2025, cu scopul de a sprijini sectorul transporturilor din România. Transportatorii rutieri pot beneficia de o reducere de 0,2 lei pe litru de motorină utilizată.

Citește și: Cât plătim în Alba Iulia în plus pentru un plin de benzină sau motorină, după scumpirea carburanților de astăzi, 1 ianuarie 2025

Cine poate beneficia de această reducere?

Compensarea este destinată operatorilor economici din sectorul transporturilor care îndeplinesc anumite condiții stricte.

Beneficiarii eligibili trebuie:

-să dețină licență comunitară eliberată în România;
-să utilizeze vehicule eligibile pentru transport rutier de mărfuri sau persoane;
-să nu fie declarați inactivi și să nu fi beneficiat de alte forme de compensație pentru aceleași vehicule, cu excepția transportului public local;
-să nu aibă datorii legale în legătură cu alte ajutoare de stat;
-să alimenteze vehiculele eligibile din surse reglementate, precum stațiile înregistrate sau rezervoare proprii cu sisteme de monitorizare electronică.

Cum se obține ajutorul financiar?

Pentru a beneficia de această reducere, operatorii trebuie să urmeze câțiva pași esențiali:

-Depunerea cererii: Cererea pentru compensarea accizei la motorină trebuie depusă la Autoritatea Rutieră Română (ARR). Acest lucru se face trimestrial, în primele 30 de zile ale trimestrului următor celui pentru care se solicită ajutorul.

-Documentația necesară: Operatorii trebuie să prezinte documente care să ateste consumul de motorină pentru vehiculele eligibile și să demonstreze alimentarea acestora conform reglementărilor.

-Monitorizarea: Combustibilul trebuie achiziționat de la furnizori autorizați, utilizând sisteme electronice de monitorizare, cum ar fi carduri de gestiune sau dispersoare electronice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Miron Cozma și Adrian Sârbu, urmăriți penal pentru infracțiuni contra umanității în dosarul ”Mineriada din 13-15 iunie 1990”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Miron Cozma și Adrian Sârbu, urmăriți penal pentru infracțiuni contra umanității în dosarul ”Mineriada din 13-15 iunie 1990” Ministerul Public anunță punerea în mișcare de acțiune penală față de Miron Cozma și Adrian Sârbu în dosarul denumit generic ”Mineriada din 13-15 iunie 1990”.  Citește și: FOTO | Ion Iliescu și Petre Roman, urmăriți penal […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea