Masa populară a ajuns la toată lumea şi… a mai şi rămas
Din cauza faptului că în 1 Decembrie a plouat toată ziua, iar românii au preferat să participe, în principal, doar la evenimentele din cursul după-amiezii, pentru prima dată în ultimii ani a rămas mâncare din porţiile servite la masa populară, deşi numărul acestora s-a înjumătăţit faţă de anul trecut. Organizatorii au pregătit la restaurantul Hotelului Parc din Alba Iulia un număr de 7.000 de caserole cu cârnaţi, castraveţi muraţi, care urmau să fie oferite, cu chiflele aferente, participanţilor la Ziua Naţională a Românei. Acestea s-au distribuit în corturile puse la dispoziţie de Primăria Alba Iulia, sub supravegherea Poliţiei Locale. Dacă anii trecuţi, când vremea a fost frumoasă iar Parcul Unirii a fost aglomerat, oamenii s-au călcat în picioare pentru o porţie de sarmale sau de iahnie de fasole, în acest an au mai rămas porţii de mâncare. „Oamenii au stat frumos la rând pentru a primi câte o porţie de mâncare, iar masa populară s-a desfăşurat fără incidente”, ne-a declarat Marius Ardeleanu, din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români. „Dragobetele sărută fetele”.
Obiceiuri şi tradiţii străvechi de Dragobete. Superstiţii şi credinţe populare de Dragobete. Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. […]