Marți, ora 20.00, pe „Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia – SCM Rm. Vâlcea | În Cupa României, „alb-negrii” sunt la o victorie de o calificare istorică
Marți, ora 20.00, pe „Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia – SCM Rm. Vâlcea | În Cupa României, „alb-negrii” sunt la o victorie de o calificare istorică
Marți, 17 decembrie, de la ora 20.00, pe Stadionul „Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia are ultimul meci al anului, o confruntare cu SCM Rm. Vâlcea în Cupa României, întâlnire care înseamnă o oportunitate imensă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri.
Dacă vor învinge, elevii lui Alexandru Pelici ar realiza o performanță remarcabilă, calificându-se în sferturile de finală ale competiției. Ar fi un rezultat de senzație, care ar pune punct unui an extraordinar pentru formația ardeleană, clasată pe locul secund în Seria 7 și cu oportunitatea accederii între primele 8 formații din țară în Cupa României. Vor fi momente speciale pe arena albaiuliană, în condițiile în care albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul Naționalei României, va da lovitura de începere a confruntării. La ultima partidă din 2024 înaintea intrării în vacanță, CSM Unirea Alba Iulia depinde doar acest rezultat pentru a ajunge în primăvara Cupei României.
„Este un joc care ne poate duce în istorie, am fi prima echipă din Liga 3 care s-ar califica în sferturile de finală ale Cupei României în actualul format al competiției. Ne dorim să câștigăm, să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Va fi un joc dificil, împotriva unui adversar puternic, un posibil oponent la barajul pentru promovarea în Liga 3, o echipă ce nu a pierdut în eșalonul terț și a primit cele mai puține goluri, iar asta spune multe”, a punctat antrenorul Alexandru Pelici.
CSM Unirea Alba Iulia a acumulat 4 puncte, fără a primi gol, după duelurile cu Sepsi Sf. Gheorghe (1-0) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (0-0), ambele pe teren propriu. În schimb, vâlcenii au pierdut ambele jocuri, tot acasă, 0-1 cu ACSM Reșița și 2-4 cu Oțelul Galați, și sunt eliminați. În campionat, SCM Rm. Vâlcea iernează în fotoliul de lider al Seriei 8, singura echipă ce nu a pierdut în cele 15 etape, la cea mai mare diferență de puncte față de locul secund (9, raportat la ACSO Filiași) și cu doar 4 goluri încasate.
*Beza, B. Rusu și Dandea, în calea lui Pelici
„Este o confruntare în care ne dorim să avem alături publicul, pentru un meci al întregii comunități, al orașului”, a mai spus Pelici.
Acesta a colaborat cu Eugen Beza, „principalul” grupării din Zăvoi, la Hermannstadt, respectiv FC Argeș (anul trecut, sibianul fiindu-i secund). În plus, din distribuția vizitatorilor fac parte foștii săi elevi Bogdan Rusu și Alexandru Dandea, pe primul avându-l la Hermannstadt (cu care a jucat finala Cupei României în 2018, coleg în avanposturi cu Blănaru), CS Mioveni și FC Argeș, iar pe al doilea la Hermannstadt. B. Rusu este principalul marcator al vâlcenilor, având 14 goluri marcate în eșalonul terț, plus alte 6 în Cupa României! De asemenea, B. Rusu a fost coechipier cu Ionuț Balaur, actualul căpitan al uniriștilor, la CS Mioveni și FC Argeș. La albaiulieni vor reveni Fetița și Istrate, însă vor absenta Jorza, Tănase și Blănaru (accidentați), alături de M. Boldea (plecat în Australia din cauza unei probleme de familie).
Arbitri R. Avram (Pitești), G. Duță (Bacău), D. Lar (Baia Mare), rezervă D. Lunca (Cluj-Napoca); observatori I. Olah (Sf. Gheorghe), M. Iancu (Malu Roșu).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
FOTO: LPS Sebeș – vicecampioană la turneul internațional de la Bruntal | Răzvan Corban, premiu pentru cel mai bun jucător al competiției din Cehia
LPS Sebeș – vicecampioană la turneul internațional de la Bruntal | Răzvan Corban, premiu pentru cel mai bun jucător al competiției din Cehia LPS Sebeș a reușit un rezultat excelent, devenind vicecampioană la Under 10 la turneul internațional de la Bruntal (Cehia). De asemenea, Răzvan Corban a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum o zi
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum o zi
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!