Rămâi conectat

Politică Administrație

Marcela Dărămuș, ISJ Alba/Drept la replică: Când vorbește incompetența, opinia publică este dezinformată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-un articol apărut în ziarul Unirea on-line, în data de 07.03.2019, un așa-zis vicepreședinte al USR Alba Iulia, a acuzat în mod inconștient conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba de modul defectuos în care se desfășoară schimbarea temporară a locației Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, în vederea începerii lucrărilor de renovare generală demarate de Primăria Alba Iulia, pe baza unui proiect finanțat recent de Guvernul României.

Sunt acuzații total nefondate și fals argumentate, izvorâte dintr-o necunoaștere crasă a legislației în domeniu, în care se stipulează concret rolul inspectoratelor școlare și cel al administrațiilor publice locale în desfășurarea actului educativ. Este foarte clar subliniat în lege faptul că imobilele, terenurile și clădirile în care se derulează procesul de învățământ se află în proprietatea administrațiilor publice locale, cărora le revine și obligația de a le întreține. Citește și: Cătălin Cacovean, USR Alba Iulia: Când politicienii fac meci, elevii nu fac școală

Inspectoratul școlar, conform legii, nu are dreptul să dispună în niciun fel de aceste imobile, responsabilitatea administrării lor aflându-se strict în sarcina unităților administrativ-teritoriale.

În cazul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, așa cum este și legal, administrația publică locală a găsit o soluție tranzitorie de relocare a acestei unități de învățământ în incinta Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia. Inspectoratul Școlar Județean Alba, în acest caz, a insistat ferm ca activitatea de predare-învățare să nu fie afectată, elevii celor două unități de învățământ să beneficieze de drepturi egale, să fie luate în considerare particularitățile de vârstă ale elevilor, specificul celor două unități de învățământ, precum şi  siguranţa tuturor elevilor.

Acuzațiile aduse Inspectoratului Școlar Județean Alba de întârziere a relocării Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia și cele conform cărora spațiile de învățământ oferite  de administrația locală sunt improprii, dovedesc o  necunoaștere flagrantă a legii, combinată tendențios cu  incompetența profesională, inconștiența și iresponsabilitatea celor care le propagă în spațiul public.

Conducerea  Inspectoratului Școlar Județean Alba are încredere în maturitatea opiniei publice județene, sperând că aceasta nu se lasă influențată de afirmațiile penibile lansate de așa-ziși lideri politici sau formatori de opinie, dornici de afirmare, chiar cu prețul  etalării ridicole a necunoașterii și a lipsei acute de înțelepciune.

Aducem la cunoștință delatorilor de profesie că avem dreptul să solicităm în instanță repararea prejudiciului de imagine cauzat de afirmații și acuzații nefondate, precum și de atacurile la persoană lansate în spațiul public la adresa noastră.

Prof. Eugenia Marcela Dărămuș,

Inspector Școlar General

Inspectoratul Scolar Judetean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea