Marcela Dărămuș a câștigat concursul pentru șefia IȘJ Alba
Inspectorul școlar general adjunct, Marcela Dărămuș, a câștigat concursul pentru șefia IȘJ Alba organizat la București joi, 19 martie, de Ministerul Educației Naționale. În cursă a intrat și Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia.
”A fost un examen dificil, competiția de asemenea a fost mare și mă bucur că am reușit să mă concentrez și să conving comisia de examinare că oferta, cunoștințele și gândirea managerială mă califică pentru funcția de inspector școlar general”, a afirmat Marcela Dărămuș.
Profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Marcela Dărămuș ocupă funcția de inspector general școlar adjunct din vara anului 2012, fiind numită prin Ordin de ministru. Ea este și unul dintre consilierii județeni ai PSD, respectiv președintele organizației de femei, la nivelul județului Alba. Originară din Blaj, ea are 48 de ani, a terminat Facultatea de Economie a Comerțului, Serviciilor și Turismului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este căsătorită și are un copil. Ea îl va înlocui în funcție pe Dorin Sandea.
Concursul a avut trei probe:
a) Evaluarea curriculumului vitae
b) Sustinerea unui test grila, utilizând calculatorul
Testul a constat în:
- Rezolvarea a 10 itemi: 5 itemi din legislatie scolara si 5 itemi din management educational si administrativ, dintre care 3 itemi vor fi formulati în limba straina aleasa de candidat. Fiecare item este punctat cu 0,75 puncte.
- Expedierea, la o adresa e-mail indicata de comisie, a testului rezolvat (2,50 puncte).
Durata de sustinere a testului a fost de o oră
c) Interviul
– interviu în fata comisiei de concurs, care apreciaza calitatea si sustinerea ofertei manageriale, precum si raspunsul la întrebarile referitoare la inspectie scolara, legislatie scolara, management educational si deontologie profesionala.
Numirea candidatului declarat „reusit” la concursul pentru ocuparea functiei de inspector scolar general de la inspectoratul scolar se face prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, dupa expirarea perioadei de depunere si de rezolvare a contestatiilor.
(D.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii