// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

MapN, măsuri noi de securitate: Să fie declarate conturile de pe rețelele socializare

Ministerul Apărării vine cu o propunere inedită: schimbarea legislaţiei care reglementează regulile de acordare a certificatelor de securitate, care permit accesul la date confidenţiale. Specialiştii în securitate ar putea verifica dacă activitatea online a angajaţilor care lucrează cu secrete de stat sau de serviciu pune în pericol confidenţialitatea acestora.

Ministrul Apărarii consideră că activitatea în online a personalului instituţiei ar putea pune în pericol protecţia informaţiilor clasificate pe care le gestionează aceştia. Aşa că oficialii ar vrea să verifice ce fac pe internet funcţionarii înainte de a le da pe mână informaţii sensibile.

Potrivit Digi24, propunerea prevede adăugarea unei rubrici noi la formularul care trebuie completat de cei care vor să obţină certificate de securitate. Funcţionarii care au nevoie de acces la informaţii clasificate ar putea fi nevoiţi să îşi declare conturile de pe reţelele de socializare, dar şi ce site-uri sau bloguri administrează.

Odată furnizate coordonatele activităţii virtuale, aceasta ar urma să fie atent analizată.

Analizarea modului de comportament şi exprimare în reţelele de socializare, studierea persoanelor din listele cu prieteni, a tipurilor de site-uri accesate frecvent contribuie substanţial la posibilitatea stabilirii loialităţii, caracterului, obiceiurilor, relaţiilor şi discreţiei persoanei verificate în vederea acordării accesului la informaţii.

Informaţiile despre activitatea în online se adaugă celor pe care funcţionarii care vor acces la informaţii secrete le furnizează despre familie, prieteni, călătorii în străinătate, studii şi carieră.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la MapN, măsuri noi de securitate: Să fie declarate conturile de pe rețelele socializare

  1. Cris 07.01.2019 la 19:03

    Bine ca apar noi constrangeri si la drepturi tot ca in 2009