Rămâi conectat

Societate

Mama – scânteia divină

Alexandra Mates

Publicat

în

   Primăvara… anotimpul renaşterii, al trezirii la viaţă, face acum de 8 Martie, ziua cea mai plină de feminitate, zâmbete şi căldură sufletească! De 8 martie se venerează FEMEIA-MAMA. Tradiţia celebrării femeii datează încă din vremea grecilor. Istoricii spun că „Ziua Mamei” îşi are originile în festivalul dedicat mamei zeilor Rhea, ţinut în Grecia Antică. Celebrarea zilei de 8 Martie ca Zi Internaţională a Femeii a fost însă oficializată ca sărbătoare de Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1975. Este ziua pentru Drepturile Femeilor şi Pace Internaţională. Deşi originea ei este de natură socială, această zi a devenit în timp un motiv de sărbătoare şi de celebrare a feminităţii.
Pentru mine, 8 Martie înseamnă în primul rând ZIUA MAMEI. Sunt 365 de zile într-un an şi, în mod paradoxal, doar una singură îi este dedicată mamei. Mama, acest cuvânt magic şi frumos cu putere fermecată, reprezintă fiinţa care nouă ne-a dăruit cel mai frumos cadou – VIAŢA. Mama este prima fiinţă care ne cunoaşte cu mult înainte de venirea noastră pe lume. Glasul, atingerea şi sufletul ei minunat ne sunt repere existenţiale. Prima mângâiere, primul gângurit, primul surâs, primul cuvânt, primul pas, prima carte de poveşti, prima(ul)…toate sunt legate de cea mai dragă fiinţă de pe pământ – Mama. Depindem de ea şi tot ceea ce devenim în ani trebuie să fie un dar pe care îl facem mamei, căci doar ei îi suntem datori cu un respect profund şi cu ceea ce am avut, avem şi vom avea. Dacă  sufletul ne este iluminat sau trist mama ştie, toată viaţa vibraţia ei pozitivă ne înconjoară şi ne protejează, ne este alături şi în suflet. Plutim, ne ridicăm pe culmile fericirii sau coborâm adânc în durere ştiind mereu că ea, unica fiinţă care ne-a dat viaţă, este mereu alături de noi şi ne înţelege. Pentru că mama, indiferent de cum am vedea-o noi la un moment dat, este unica fiinţă cu care rezonăm deplin. Ea este scânteia divină, aura care ne înconjoară în permanenţă sufletul şi inima.
La mulţi ani mamă! La mulţi ani tuturor mamelor de pe acest pământ!! Dumnezeu să le ocrotească şi odihnească în „paradisul Său cel verde” pe toate mamele care s-au ridicat la Ceruri!
Alexandra MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea