Rămâi conectat

Curier Județean

Mai multe restaurante, pensiuni, terase, baruri și săli de nunți din Alba, sancționate de Direcția de Sănătate Publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe restaurante, pensiuni, terase, baruri și săli de nunți din județul Alba au fost sancționate, în perioada 22 iunie – 5 iulie, cu avertisment, o singură unitate fiind sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

restaurante.nuntiPotrivit DSP Alba, din 22 iunie până în prezent au fost verificate 11 restaurante, trei dintre ele fiind sancționate cu avertisment, iar o unitate a primit o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa probelor alimentare.

Totodată, în această perioadă, au fost controlate trei pensiuni, două fiind sancționate cu avertisment, patru hoteluri (două, sancționate cu avertisment), patru baruri cu terase (trei, sancționate cu avertisment), două săli de nunți (1 avertisment), trei unități unde se desfășoară tabere școlare (două avertismente).

Potrivit DSP Alba, taberele școlare de la Roica și Arieșeni au fost verificate și sunt conforme.

Majoritatea avertismentelor (circa 90%) au fost aplicate pentru lipsă cursuri de igienă.

Direcția de Sănătate Publică Alba efectuează acțiuni de control în tabere școlare și în unități de turism, pe toată durata sezonului estival, pentru a preîntâmpina eventuala apariție a unor factori de risc cu impact pe sănătate. 

Acțiunea de control în taberele școlare se va desfășura în perioada 22 iunie – 8 iulie 2016, iar în cazul în care vor fi depistate neconformități se vor aplica, la primul control, avertismente și termene de remediere.

Acțiunile de control în alte unități de turism precum și cele de recontrol în toate obiectivele se vor derula pe toată durata sezonului estival până în 9 septembrie.

DSP Alba solicită administratorilor unităților de cazare și taberelor școlare să respecte legislația igienico-sanitară în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea