Luxul se plătește: Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni critice
Luxul se plătește: Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni critice
Pe 5 noiembrie, doi pietoni, inclusiv un elev de liceu, au fost uciși și trei persoane, inclusiv șoferul, au fost grav rănite în provincia Guangdong din China, când șoferul vehiculului Tesla a pierdut controlul din cauza unei defecțiuni critice.
Rechemarea vehiculelor Tesla Model S și Model X vândute în Australia între 2017 și 2020 ar afecta 1.012 mașini, a raportat postul de televiziune australian ABC, adăugând că rechemarea este cauzată de o defecțiune care ar putea crește riscul unor accidente grave. Potrivit Departamentului de Transport al Statelor Unite, Tesla a rechemat 3,4 milioane de mașini doar în 2022 din diverse motive.
Tesla a fost fondată în 2003 ca dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente. Compania are sediul în Austin, Texas.
O anchetă este în desfășurare în China, după ce șoferul unui autoturism Tesla, scăpat de sub control, a ucis două persoane și a rănit alte trei, în provincia Guangdong, scrie Ziarul de Iași.
Incidentul s-a produs duminică dimineață, pe 13 noiembrie, după ce șoferul mașinii Tesla Y, pe nume Zhan, a încercat să parcheze, dar deodată a pierdut controlul și a început să meargă cu o viteză foarte mare pe o distanță de doi kilometri. În goana sa a lovit mai multe mașini, a doborât un biciclist și a omorât două persoane – un bărbat pe motocicletă și o elevă de liceu.
Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt în continuare analizate, iar un raport urmează să fie făcut public, a anunțat poliția locală, scrie Reuters.
Șoferul nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar vehiculul urmează să fie analizat. Șoferul a raportat deja accidentul companiei Tesla, iar reprezentanții săi au anunțat că vor asigura asistența necesară.
Tesla cheamă în service un milion de mașini. Care este defecțiunea
Tesla a transmis public că a observat o defecțiune la geamurile a 1,1 milioane de mașini care ar putea agăța ocupanții mașinii în timp ce se închid. Ferestrele ar trebui să se oprească dacă detectează un obstacol în calea lor, dar Tesla a spus că testele au descoperit o posibilă problemă în unele dintre mașinile sale. Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului over-the-air și că proprietarii de mașini nu vor trebui să-și aducă mașinile la furnizori sau reprezentanță.
Dosarul Tesla prezent la autoritățile federale de reglementare a siguranței nu prezintă niciun raport al companiei producătoare legat de problemă, cu atât mai puțin legat de răni sau decese, și că problema a fost descoperită doar în timpul testării, scrie CNN. Modelele implicate sunt Modelul 3 2017-2022, Modelul Y 2020-2021 și Modelele S și X 2021-2022.
Tesla (TSLA) a avut mai multe rechemări în care Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA i-a ordonat să facă modificări în modul în care a fost proiectată mașina. Spre deosebire de acele retrageri, această problemă a ferestrei provine dintr-un defect în producție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu Vârsta pensionării pare că e îndepărtată, dar e important să conștientizezi faptul că, oricât ai fi de tânăr, e benefic pentru tine să începi să-ți pregătești condițiile în care vei trăi după ce […]
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele”
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele” Rețelele sociale devin un teren fertil pentru manipularea percepțiilor și polarizarea societății într-o eră a dezinformării algoritmice. Profesorul Corneliu Bjola, expert în diplomație digitală la Universitatea Oxford, explică, într-un interviu acordat site-ului Antena3.ro, de […]
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului Administrația Fondului de Mediu (AFM) a publicat recent modelul de finanțare pentru Programul Rabla Auto 2025, pentru ca persoanele fizice interesate să se familiarizeze din timp cu noul proces de înscriere online. AFM pune la […]