Rămâi conectat

Actualitate

Luxul se plătește: Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni critice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luxul se plătește: Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni critice

Pe 5 noiembrie, doi pietoni, inclusiv un elev de liceu, au fost uciși și trei persoane, inclusiv șoferul, au fost grav rănite în provincia Guangdong din China, când șoferul vehiculului Tesla a pierdut controlul din cauza unei defecțiuni critice.

Rechemarea vehiculelor Tesla Model S și Model X vândute în Australia între 2017 și 2020 ar afecta 1.012 mașini, a raportat postul de televiziune australian ABC, adăugând că rechemarea este cauzată de o defecțiune care ar putea crește riscul unor accidente grave. Potrivit Departamentului de Transport al Statelor Unite, Tesla a rechemat 3,4 milioane de mașini doar în 2022 din diverse motive.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tesla a fost fondată în 2003 ca ​​dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente. Compania are sediul în Austin, Texas.

O anchetă este în desfășurare în China, după ce șoferul unui autoturism Tesla, scăpat de sub control, a ucis două persoane și a rănit alte trei, în provincia Guangdong, scrie Ziarul de Iași.

Incidentul s-a produs duminică dimineață, pe 13 noiembrie, după ce șoferul mașinii Tesla Y, pe nume Zhan, a încercat să parcheze, dar deodată a pierdut controlul și a început să meargă cu o viteză foarte mare pe o distanță de doi kilometri. În goana sa a lovit mai multe mașini, a doborât un biciclist și a omorât două persoane – un bărbat pe motocicletă și o elevă de liceu.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt în continuare analizate, iar un raport urmează să fie făcut public, a anunțat poliția locală, scrie Reuters.

Șoferul nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar vehiculul urmează să fie analizat. Șoferul a raportat deja accidentul companiei Tesla, iar reprezentanții săi au anunțat că vor asigura asistența necesară.

Tesla cheamă în service un milion de mașini. Care este defecțiunea

Tesla a transmis public că a observat o defecțiune la geamurile a 1,1 milioane de mașini care ar putea agăța ocupanții mașinii în timp ce se închid. Ferestrele ar trebui să se oprească dacă detectează un obstacol în calea lor, dar Tesla a spus că testele au descoperit o posibilă problemă în unele dintre mașinile sale. Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului over-the-air și că proprietarii de mașini nu vor trebui să-și aducă mașinile la furnizori sau reprezentanță.

Dosarul Tesla prezent la autoritățile federale de reglementare a siguranței nu prezintă niciun raport al companiei producătoare legat de problemă, cu atât mai puțin legat de răni sau decese, și că problema a fost descoperită doar în timpul testării, scrie CNN. Modelele implicate sunt Modelul 3 2017-2022, Modelul Y 2020-2021 și Modelele S și X 2021-2022.

Tesla (TSLA) a avut mai multe rechemări în care Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA i-a ordonat să facă modificări în modul în care a fost proiectată mașina. Spre deosebire de acele retrageri, această problemă a ferestrei provine dintr-un defect în producție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

Care este metoda prin care sunt controlați de Fisc românii pe rețelele sociale a fost explicată de către Lucian Heiuș, preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

”Noi facem controale de acest gen de mai mult timp. Începând din vară, am intensificat aceste controale a veniturilor pe care le obțin persoanele fizice și pe care nu le declară. Pornind de la un fenomen care s-a simțit foarte mult în societate, chiar o frustrare pentru că existau multe persoane care, prin averea pe care o afișau, sfidau oamenii care își achită impozitele și taxele.

Pot să vă spun că în luna octombrie am identificat o persoană fizică la care diferența dintre venitul pe care l-a declarat în ultimii cinci ani și averea pe care a acumulat-o a fost de peste 20 de milioane de lei. Este vorba despre o persoană din Satu Mare. Iar impozitul pe care l-am calculat și pe care trebuie să îl recuperăm este de 2,6 milioane de lei”, a spus președintele ANAF.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Legat de rețelele sociale, poate discutăm despre alt gen de controale. În ultima perioadă au apărut profesii noi, prin care anumite persoane obțin venituri prin activitatea pe care o desfășoară pe aceste rețele sociale. Venit care trebuie să fie declarat și care trebuie să fie impozitat. Și aici vorbim despre o sferă foarte largă. De la influenceri până la diverse alte activități pe care le prestează diverse persoane pe toate aceste platforme sociale.

Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani”, a mai spus Lucian Heiuș, conform antena3.ro.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi sisteme de supraveghere în Alba Iulia! Emil Popescu: ”Ne dorim să montăm camere video în diferite zone ale orașului”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Noi sisteme de supraveghere în Alba Iulia! Emil Popescu: ”Ne dorim să montăm camere video în diferite zone ale orașului”

Invitat la Unirea FM, viceprimarrul Emil Popescu a discutat despre problema indicatoarelor rutiere vandalizate în ultimele săptămâni în Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI:  FOTO| DEZASTRU în Alba Iulia: Peste 100 de indicatoare rutiere au fost vandalizate. Pagubele, de zeci de mii de lei

Elit - Gustul Desăvârșit

Să știți că am format o plângere penală în urmă cu aproximativ 2-3 săptămâni pe acest subiect, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, pentru indicatoarele rutiere care au fost vandalizate, peste 100 la număr. În primă fază va trebui să înlocuim aceste indicatoare, urmând ca aceste cheltuieli să le recuperăm. Trebuie recuperate toate cheltuielile de la persoanele care vor fi găsite vinovate.”

Întrebat despre soluțiile pe care le vede pentru prevenția viitoarelor cazuri de acest gen viceprimarul a declarat: ”Ne dorim să montăm camere video în diferite zone ale orasului. Planurile de mobilitate rutieră care urmează să fie implementate au în componență și aceste camere video despre care discutăm, urmând ca după aceea să avem și noi proiecte prin care să suplimentăm camerele video în punctele nevralgice ale orașului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Problema gunoaielor menajere din Alba Iulia, discutată cu viceprimarul Emil Popescu: ”Și Poliția Locală a aplicat amenzi, cu valoarea totală de 40.000 de lei”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Problema gunoaielor menajere din Alba Iulia, discutată cu viceprimarul Emil Popescu: ”Și Poliția Locală a aplicat amenzi, cu valoarea totală de 40.000 de lei”

Invitat al emisiunii ”Dialogurile de marți”, la Unirea FM, viceprimarul Emil Popescu s-a arătat profund nemulțumit de problema gunoaielor din Alba Iulia. 

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu am putea spune că lăsăm totul pe umerii DSP. Evident că Primăria municipiului Alba Iulia, prin organele sale abilitate, adică Poliția locală, face toate demersurile, în limitele legii și ale contractului pe care îl avem cu firma de salubritate RER-VEST și ADI Salubris pentru ca orașul nostru să fie unul curat.

Să știți că nu doar DSP-ul a aplicat amenzi asupra faptului că deșeurile menajere nu au fost ridicate conform graficului de ridicare. Chiar și Poliția Locală a aplicat astfel de amenzi. Faptul că nu am ieșit în presă să spunem că am amendat societatea X cu o anumită sumă de bani, asta nu înseamnă că nu am și făcut-o.

Lumea trebuie să înțeleagă că Primăria municipiului Alba Iulia urmarește de-aproape modul în care se colectează deșeurile, modul în care se gestionează această situație a deșeurilor și, așa cum am spus, au fost aplicate și amenzi. Am aplicat, dacă nu mă înșel, 10 amenzi, cu valoarea totală de 40.000 de lei. De asemenea, ca urmare a nerespectării hotărârii de Consiliu Local, au fost date aproape 200 de amenzi cu un cuantum de peste 50.000 de lei. Prin aceste sancțiuni am încercat să determinăm operatorul, dar și persoanele fizice să păstreze curațenia.

Sigur că noul operator nu va mai putea justifica aceste nereguli pe motivul că e nou ”pe piața” din Alba Iulia. De 1 decembrie se împlinește un an de la data la care acest operator și-a început activitatea în Alba Iulia. În acest an operatorul a fost păsuit foarte mult și toată lumea se aștepta să intre „în forță” și să gestioneze cum trebuie această problemă a gunoaielor.

Știu că în spațiul public au apărut informații și au apărut fotografii cu neridicarea gunoaielor în zilele de duminică. Cu adevărat, există o problemă la nivelul societății care operaționalizează, în sensul că aceștia au un număr limitat de ridicări, conform caietului de sarcini care a fost întocmit de către autoritatea contractantă. Evident, de fiecare dată când sunt întrebat pe acest subiect trebuie să le reamintesc oamenilor că noi facem parte dintr-o asociație. Caietul de sarcini, drepturile și obligațiile care au fost trecute în acest caiet nu sunt apanajul nostru, sunt apanajul altei autorități contractante. Noi trebuie, în momentul de față să ne supunem la ceea ce au hotărât în definitiv alții. Asta nu înseamnă că stăm deoparte. Evident că luăm toate măsurile pentru ca orașul să fie curat.

Conform acestui caiet de sarcini, cei de la RER VEST au obligativitatea de a curăța platformele de gunoi odată pe lună. Este o îndatorire pe care au îndeplinit-o și nu prea, astfel încât va trebui să luăm măsurile legale care se impun, ca lucrurile să fie rezolvate, așa cum ne dorim cu toții. Evident că ne dorim ca sarbatoarea de 1 Decembrie să ne prindă cu un oras curat, atât înainte de 1 Decembrie, cât și după. Operatorul va trebui să facă eforturi, daca nu are în momentul de față capacitatea și logistica necesară, ca de 1 Decembrie orașul să arate impecabil.

Din ce am înțeles, la nivelul operatorului sunt anumite disfuncționalități, sunt oameni care pleacă. Din pacate, aceste probleme se răsfrâng pe capul cetățenilor care vad pubelele pline și își pun intrebarea firească ”ce face RER VEST?” a declarat viceprimarul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea