Luni și marți, proteste în fața Guvernului organizate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ
În 18 și 19 aprilie, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ protestează în fața Guvernului, între orele 15.00 – 17.00, după cum a anunțat președintele Simion Hancescu. Profesorii vor salarii mai mari, dar și îndepărtarea inechităților salariale existente.
Hăncescu a declarat că OUG privind legea salarizarii este o „glumă proastă” și că profesorii care ar urma să vină în sistem ar avea salarii și mai mici decât acum.
„Cu o asemenea glumă proastă de proiect de ordonanță, Guvernul ar trebui să plece. Mie nu-mi vine să cred că s-au gândit la o asemenea variantă, să propună salarii pentru învățători cu 800 de lei mai mici. Un învaățător are maximum 2.700 de lei, dacă trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitație maximă în sistem. Cei care vor veni în sistem ar urma să aibă salarii și mai mici decât sunt acum. Chiar dacă vor retrage ordonanța, problema de fond rămâne, nu și-au onorat angajamentele pe care le-au luat, rămâne problema legii salarizarii”, a spus președintele FSLI.
Federația spune că din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloș, se constată ca pentru anumite categorii de cadre didactice și pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatoarele și învățătorii debutanți, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; cu până la 29% pentru învățătorii și educatoarele cu studii medii și cu 6% pentru profesorii debutanți, informatician IA și pentru administratorii financiari de gradul I.
„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ nu poate fi de acord cu salariile propuse pentru învățătorii și educatoarele cu studii medii care riscă să rămână la același nivel pentru o perioadă nedefinit de mare, din cauza modului în care este concepută grila. De asemenea, salariile umilitoare propuse pentru debutanți sunt „un îndemn” pentru tinerii performanți să fugă de învățământ”, atrag atenția reprezentanții profesorilor. (Z.U.)
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri