Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ludovic Orban: Toți elevii vor primi măști la școală. Dacă la data de 15 septembrie, când încep școlile, nu va exista risc de îmbolnăvire, vom începe școala normal

Publicat

în

Întrebat dacă în perioada de revenire la cursuri dintre 2 și 12 iunie a elevilor din ani terminali statul va asigura măști doar pentru elevii care nu au posibilitatea să și le achiziționeze, premierul Ludovic Orban a declarat că toți elevii vor primi măști la școală, atâtea câte va fi nevoie. Șeful executivului a mai declarat în conferința de presă de la Palatul Victoria că ”dacă pe 15 septembrie nu va fi risc de îmbolnăvire vom începe școala normal”.

Declarația premierului referitoare la măștile care vor fi asigurate pentru toți elevii vine după ce pe 29 aprilie tot premierul Ludovic Orban declara statul va asigura măști doar pentru copiii ai căror părinți nu au posibilitatea să le asigure măști, la întoarcerea acestora la școală, în intervalul 2-12 iunie.

Redăm întrebările jurnaliștilor și răspunsurile premierului:

Electrica Furnizare Discount

Reporter: Voiam să vă întreb, în contextul celor enunțate de dumneavoastră, dacă anul școlar 2020-2021, dacă aveți vreun scenariu că acest an școlar ne va prinde cu elevii, tot învățând, făcând cursuri online, practic nu în bănci?

Ludovic Orban: Asta va depinde de evoluţia epidemiei.

Reporter: În acest moment, înțeleg că nu există un fel de scenariu?

Ludovic Orban: Sigur că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Din acest motiv, de exemplu, ne gândim la o soluție ca să putem să oferim fiecărui copil, indiferent unde domiciliază, să-i oferim şansa de a avea acces la cursuri online. De asemenea, să ajutăm școlile care nu au echipamentele și tehnica necesare ca să poată să permită organizarea acestor cursuri online. Paza bună trece primejdia rea – așa cum am spus-o. Şi vom fi pregătiți şi pentru această situație. Sigur, dacă la data de 15 septembrie, când încep școlile, nu va exista risc de îmbolnăvire, vom începe școala normal.

Reporter: Şi o singură chestiune aș vrea să vă mai întreb și am terminat. Ați declarat la un moment dat că doar elevii care nu-și pot permite măștile acestea, le pot primi de la școală. Acum, or să vină două săptămâni, perioada 2-12 iunie…

Ludovic Orban: Am spus că vom lua măşti pentru toți, n-am spus că… Deci măști vor fi pentru orice copil care vine fără mască la școală.

Reporter: Câte?

Ludovic Orban: Câte este necesar.

Reporter: Mulțumesc.

Ludovic Orban: De asemenea, pregătim, și aici sigur facem o analiză pe baza anchetelor sociale, pe baza bazelor de date de la AJPIS, să sprijinim cu măști și persoanele care se află sub incidența legii privind venitul minim garantat, anumite categorii de persoane vulnerabile și care nu au resursele pentru a-și putea achiziționa aceste măşti și dacă vom impune obligativitatea avem în plan să susținem aceste persoane vulnerabile prin distribuirea de măşti.

sursa: edupedu.ro

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare