Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de reabilitare de peste 2,5 milioane de euro pe trei străzi din cartierul albaiulian Oarda

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Consilierilor locali din Alba Iulia li se solicită aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul: ”Reparații capitale str. Biruinței, Busuiocului și Dumbrăviței din cartierul Oarda. Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința de miercuri, 30 aprilie a.c.  

Potrivit reprezentanților administrației locale pentru aceste lucrări s-au accesat fonduri în anul 2011 prin programul PNDI care, însă, nu s-a mai implementat. Parte din lucrările care au fost propuse în acest program au fost executate din fonduri proprii. Între timp, pe aceste străzi au fost executate lucrări de canalizare menajeră și reabilitarea rețelelor de apă astfel că soluțiile din proiectul inițial au trebuit să fie reconsiderate și adaptate la noile cerințe din punct de vedere tehnic și funcțional.

Soluțiile tehnice propuse urmăresc diminuarea efectelor negative create de starea avansată de degradare a străzilor prin amenajarea carosabilului, trotuarelor, parcajelor și asigurarea preluării și scurgerii apelor pluviale spre emisar. Aceste lucrări constau în principal în ranforsarea sistemului rutier și lărgirea prin casete, sistem scurgere ape, podețe și accese, marcaje rutiere și elemente de protecție”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre.

Conform documentației revizuite, valoarea estimată pentru modernizarea străzilor este de 11.685.657 de lei reprezentând 2.579.558 de euro iar durata de realizare este de 26 de luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea