Lucrări de curăţire a vegetaţiei pe Râul Cugir
Semnalele publicate în cotidianul nostru cu referire la situaţia alarmantă în care se afla Râul Cugir ca urmare a dezvoltării haotice a unor adevărate păduri de arbori şi de vegetaţie în albia acestuia au fost receptate pozitiv de Apele Române, fapt pentru care merită felicitări şi le dorim să o ţină tot aşa. De circa două săptămâni, răul care străbate oraşul a fost supus unor lucrări de tăiere a materialului lemnos, activităţi destinate prevenirii şi înlăturării efectelor produse de fenomene meteorologice periculoase. Este prima acţiune de anvergură de acest gen în care responsabilii cu atribuţii în domeniul gestionarii şi gospodăririi apelor o efectuează pe Râul Cugir în ultimii ani. După cum am aflat, demersul are la bază şi Hotărârea de Guvern nr. 896/2011 prin care din bugetul Fondului pentru Mediu s-a aprobat finanţarea unor lucrări destinate prevenirii şi înlăturării efectelor produse de fenomene meteorologice periculoase la lucrările de gospodărire a apelor aferente unor obiective din domeniul public al statului. Din cei 200.000 mii lei, alocaţi din bugetulul Fondului pentru Mediu, pentru anii 2011-2012, sub formă de finanţare nerambursabilă, Cugirului i-au fost destinate 2900 mii lei fonduri necesare lucrărilor pe Râul Cugir în aval şi amonte de localitatea Vinerea.
După cum arată acţiunea merită salutată, la fel şi aportul unor deţinători de grădini din apropiere care colaborează cu lucrătorii angajaţi de Apele Române în adunarea materialului lemnos din albia râului şi folosirea sau depunerea acestuia în locuri care să nu creeze probleme. La eforturile care se fac pe această cale mai rămâne ca proprietarii de gospodării din localitate să nu mai arunce gunoaiele în apă întrucât, ne pare rău să o spunem, unii confundă de multă vreme râul cu o haldă de gunoi. (CP.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]