Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Un alt drum spectaculos care pornește de la Râmeț, traversează Transapuseana și ajunge la Sălciua (DN75), se modernizează: S-a semnat contractul de finanțare între CJ Alba și ADR Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Un alt drum spectaculos care pornește de la Râmeț, traversează Transapuseana și ajunge la Sălciua (DN75), se modernizează: S-a semnat contractul de finanțare între CJ Alba și ADR Centru

Joi, 26 septembrie 2024, la ora 12.00, la sediul Sediul Consiliului Judeţean Alba s-a semnat contractul de finanţare pentru ,,Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 750C: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeţ – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremţ – Teiuş (DN 1)”.

Proiectul este finanțat prin Programul Regiunea Centru 2021-2027, Prioritatea 5. O regiune accesibilă, Acţiunea 5.1 – Investiții în modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională pentru asigurarea conectivității la rețeaua TEN-T.

Proiectele Consiliului Județean Alba legate de Munții Trascău nu se termină cu DJ 107I, TRANSAPUSEANA. Zona care se remarcă prin peisaje umitoare, de o frumusețe care îți taie respirația, va fi mai accesibilă localnicilor și turiștilor odată cu modernizarea drumului judeţean DJ 750C, printr-o investiție de 42 de milioane de euro.

Citește și: VIDEO | Transapuseana – DJ 107 I, povestea celei mai mari investiții din România, derulată pentru modernizarea unui drum județean

Prin modernizarea tronsoanelor de drum DJ 750C, se urmărește creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T de bază prin modernizarea drumului județean DJ 750C pe traseul Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1).

De asemenea, se urmărește conectarea microregiunii munților Apuseni și a microregiunii Mureșului cu autostrada Sebeș – Turda și crearea unui cadru favorabil valorificării potențialului turistic și economic al zonei, prin reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 750C.

Citește și: FOTO | DJ 750C, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Trascău, prin peisaje care îți taie respirația și face legătura între DN 75 (Sălciua) – Transapuseana (Ponor) -Râmeț va fi reablitat și modernizat pe fonduri europene

Obiectivul general la care contribuie realizarea lucrării cuprinde și alte beneficii printre care se numără:

– îmbunătățirea calității vieții în comune și modernizarea căilor de acces înspre și dinspre localitate.

– Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport pe o distanță de 41,26 km din DJ 750C cu scopul de a crea un cadru favorabil valorificării potențialului turistic și economic al zonei munților Apuseni.

Starea actuală a drumurilor tratate în cadrul prezentului proiect, este necorespunzătoare unui trafic civilizat, deoarece sistemul rutier existent se prezintă pe tronsonul 1 ca un drum asfaltat de cca 600 ml aflat într-o stare considerabilă de de degradare și pe restul lungimii împietruit, iar pe tronsonul 2 sistemul rutier este realizat din pământ sau pământ în amestec cu piatră și drum care prezintă îmbrăcăminte asfaltică, dar este afectat de alunecări de teren.

Realizarea acestui proiect ar aduce un plus de siguranță și securitate pentru cetățenii care doresc să folosească acest mijloc de transport, reducând riscurile la minim iar intervențiile realizându-se în cel mai scurt timp.

Din punct de vedere economic o infrastructură modernizată și reabilitată ar aduce un plus de carburant și scaderea costului cu întreținerea autovehiculelor, de asemenea ar aduce un surplus de turiști în comună, precum si potentiali investitori.

Din punct de vedere al protecției mediului modernizarea drumului judetean DJ 750C este imperios necesară. Prin realizarea lucrării se va mări gradul de confort și siguranță atât al pietonilor cât și al vehiculelor care circulă pe drumul județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale Pentru Tudor, un băiețel din Șeușa, comuna Ciugud, aflat la vârsta când Spiderman, Batman sau Superman sunt cele mai impresionante personaje, eroul care îi colorează copilăria este nimeni altul decât Lae Dreghici, îndrăgitul casacador din județul Alba. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea