Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO – FOTO: Nume mari pe scena AlbaFest 2017 în a doua seară de festival. SMILEY, LORA, DAMIAN&BROTHERS şi CRISTINA BĂLAN încing atmosfera într-un mega-show

Ziarul Unirea

Publicat

în

A doua seară de AlbaFest 2017 i-a adus în faţa publicului pe SMILEY, LORA, DAMIAN&BROTHERS, CRISTINA BĂLAN. Fiecare dintre artiştii prezenţi, sâmbătă seara, în Cetatea Alba Carolina, a creat o atmosferă de neuitat, iar reacţiile celor prezenţi au spus totul.

Smiley, este un cântăreţ, compozitor, producător, prezentator şi actor român, fost membru al trupei Simplu. Artistul a început şi o carieră solo, iar în 2008 şi-a lansat primul album – „În lipsa mea”. Andrei Tiberiu Maria s-a născut pe data de 27 iulie 1983 în Piteşti, judeţul Argeş. Într-un interviu, acesta declara că în copilărie a fost un băieţel agitat, care nu putea sta locului o clipă. Totul a decurs „normal” până la vârsta de zece ani, când plăcerea lui Andrei de a asculta muzică s-a transformat în plăcerea de a cânta.

În anul 2001, CRBL avea să-i propună lui Andrei să facă parte din trupa Simplu, după ce iniţial încercase să obţină un loc în formaţia Akcent. Deşi propunerea a venit din partea unui membru al trupei, Smiley a dat proba la casa de discuri Roton. Ca membru al formaţiei, Andrei a fost nevoit să înveţe să danseze. Datorită atitudinii sale joviale, Andrei a primit porecla de „Smiley”, poreclă pe care o foloseşte în prezent ca nume de scenă. De-a lungul timpului, Smiley a ajuns în atenţia publicului, atât ca solist al trupei Simplu, dar şi ca artist solo. Albumul său de debut („În lipsa mea”) a fost premiat cu un disc de aur şi a primit distincţia ”Best album” la Romanian Music Awards.

Alături de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare ştii (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).

În 2008, Smiley şi Simplu au câştigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în acelaşi an, Smiley şi-a lansat primul său album solo, În lipsa mea, album care a fost premiat cu un disc de aur şi cu distincţia „Best album” la Romanian Music Awards.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” şi i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincţia „Best Pop Dance Album”.

În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care pentru 6 săptămâni consecutive (potrivit Mediaforest România) a ocupat primul loc în clasamentele muzicale. Tot în 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat „Best Male” şi „Best Pop” artist.

În 2012, artistul a lansat discul single „Dead Man Walking”, care l-a transformat pe acesta în cel mai difuzat cântăreţ la radio şi televiziune, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat şi „Cai verzi pe pereţi”, împreună cu Alex Velea şi Don Baxter.

Videoclipul piesei „Dead man walking” a fost o premieră mondială, Smiley devenind primul artist care foloseşte într-un clip elemente de realitate augmentată. Evenimentul de lansare a fost special şi a avut loc în luna mai 2012 într-o sală de cinema, în prezenţa a peste 300 de persoane.

În iunie 2012, Smiley a câştigat premiile pentru „Best Producer” şi „Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

În 2013 Smiley a câştigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”

Succesul ca artist pop i-a permis colaborarea cu numeroşi artişti români, iar în 2009 şi-a fondat propria casă de producţie, HaHaHa Production.Ea corespunde mult cu numele de scena a artistului.

În 2016, proiectele susţinute de Smiley sunt: Cabron, Sore, Radio Killer, Don Baxter, Feli, SHOT, Silviu Paşca, Paul Damixie şi Jazzy Jo.

De asemenea, Smiley a mai produs şlagăre şi pentru alţi artişti români: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Bănică, Mandinga, Loredana, Andra, Corina, Cream, Emanuel. De asemenea, artistul a produs muzică pentru cântăreaţa de origine italiană In-Grid şi pentru rapperul american Sway.

 

Lora sau Laura Petrescu (n. 23 iulie 1982, Vaslui, România), este o cântăreaţă de muzică pop-dance, fotomodel, jurată în cadrul concursului Next Star şi vedetă de televiziune din România. Înainte de a-şi începe cariera solo, a făcut parte din formaţia Wassabi. S-a născut în Vaslui şi a absolvit liceul „Sfânta Maria” din Galaţi.

Lora a devenit cunoscută în România o dată cu participarea la concursul Star Factory, organizat de Prima TV, în anul 2004, însă au fost necesari încă doi ani pentru a se lansa în industria muzicală. În anul 2006 s-a înfiinţat formaţia Wassabi, sub îndrumarea lui Marius Moga. Wassabi s-a lansat cu piesa „Have some fun with Radio 21”, imnul din acel an al postului Radio 21. Fetele din formaţie au lansat mai multe piese în 2007, cu speranţa de a reprezenta România la concursul internaţional de muzică Eurovision. Deşi piesele lor au fost votate de către public, nu au reuşit ceea ce îşi propuseseră.

Pe 1 aprilie 2009, Lora se retrage din formaţie, pentru a continua o carieră solo. După 8 luni, Lora participă la selecţia naţională pentru Eurovision cu piesa „Come Along”, interpretată în duet cu Sonny Flame. „Come Along” a obţinut 10.000 de voturi, dar insuficiente pentru a reprezenta România la concurs, clasându-se pe poziţia a şaptea.

La începutul anului 2010, Lora lansează piesa „Hot Spot”, o colaborare cu Phelipe. Piesa beneficiază de un videoclip, la care s-a lucrat aproximativ o lună. „Hot Spot” a avut parte de succes pe internet, însă nu şi la radio. Spre sfârşitul lui 2010, cântăreaţa începe o colaborare cu Adrian Sînă, liderul fostei formaţii Akcent. Cei doi lansează piesa „My Passion”, ce s-a bucurat de un succes nu doar în România, ci şi în afara ţării. Cântecul a fost lider în clasamente timp de mai multe săptămâni consecutive. Videoclipul, în care apar modelele Ana Ştefănescu şi Silviu Tolu, a adunat peste 14 milioane de vizualizări pe YouTube.

La începutul anului 2011, Lora a lansat piesa „No More Tears”, realizată tot cu ajutorul lui Adrian Sînă. Atât cântecul, cât şi videoclipul sunt printre cele mai apreciate. În luna aprilie a anului 2011, ea a lansat piesa „Fall In Love Tonight”, ce a urcat în scurt timp pe locul 1 în Turcia şi în alte ţări.

La începutul anului 2012 lansează şlagărul „Un vis”, cântec care se bucura de cea mai importantă mediatizare dintre toate cântecele sale şi de locul 1 la radiourile din România. În vara aceluiaşi an lansează „Sad Eyes”, care se bucura, de asemenea, de un succes mare pe internet, însă nu şi la posturile de radio. În toamna lui 2012 lansează cântecul „Fără el” care ajunge la 8 milioane de vizualizări pe YouTube şi atinge prima poziţie în clasamentele radiourilor.

La începutul anului 2013 lansează piesa „Capu’sus” care are până în luna iulie deja peste 7.000.000 de vizualizări pe YouTube. Lora a avut extraordinara şansă de a dubla un personaj animat, Dorothy, în ecranizarea poveştii Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy, aceasta va interpreta de asemenea coloana sonoră şi melodiile din timpul peliculei.

Cristina Balan, fosta solista a trupei Impact, a studiat muzica inca din clasele primare. Mult mai tarziu a ajuns studenta la Conservator, dar a renuntat dupa doi ani la acesta din cauza ca se plictisise de prea multa teorie, conform Pro TV. In 1998, Cristina Balan a participat la un casting pentru a intra in trupa Impact, iar mai tarziu a infiintat trupa ABCD.

Formatia Damian & Brothers este este alcatuita din 18 muzicieni. Nelu Furtuna, Luis Jambalagiu’, Florian cu chitara, Sile al lu’ Dorel, Valentina Bocanegra, Mariana Bidon, Elvis Ursu, Sile chitaristu’, Trandafir Vijelie, Aurica cu basu’, Leonard al lu’ Cascarache, Nicu cu clarinetu’, Gicu cu chitara, Romeo Namol, Mihais’ cu darabana, Mielut` Surdu’, Gagiu’ cu tobele sunt cei 17 muzicanti care împreuna cu Damian Draghici alcatuiesc Filarmonika Rromanes.

Damian Draghici este un artist cunoscut pentru stilul sau eclectic, o combinatie de muzica electronica, jazz, rock, trance, gypsy, clasic si post hip-hop. A lansat 17 albume si detine un premiu Grammy.

Nascut in Bucuresti, intr-o familie cu o mostenire muzicala distinsa, ce dateaza de cinci generatii, Damian a inceput sa cante la diverse instrumente inca de la varsta de trei ani. La zece ani s-a decis sa cante la nai, iar la cincisprezece ani era deja un copil minune cunoscut in tara, cantand si inregistrand cu Orchestra Simfonica Radio.

Nemultumit de viata din regimul comunist, Damian a parasit tara si a mers zile si nopti prin muntii din Iugoslavia si pe langa punctele de control ostile ale granitei cu Grecia. Acolo, a cantat pe strada pana cand a reusit sa obtina un angajament de a canta la clape intr-un club de noapte.

Dupa ani de munca in care s-a zbatut, Draghici a obtinut un contract de inregistrare cu Sony, care l-a facut cunoscut in Europa si l-a adus in atentia prestigiosului colegiu de muzica Berklee din Boston. Acolo i s-a oferit o bursa si a studiat cu un profesor de saxofon, terminand patru ani de studiu intr-unul singur si absolvind Magna Cum Laude, sectia interpretare de jazz.

“Daca toate acestea nu mi s-ar fi intamplat, nu as fi acum cine sunt ca persoana, ca muzician si ca individ”, spune Damian. “Toate experientele mele sunt exprimate in muzica mea.”

Damian a indreptat atentie intregii lumi catre vechiul nai romanesc. Tehnica sa unica – triple-tongue staccato – ii permite sa cante de trei ori mai repede decat un naist obisnuit, dobandindu-si astfel si porecla de “Viteza Luminii”. Totodata este singurul naist capabil sa cante la acest instrument diatonic in Sol Major cromatic in toate cele doisprezece tonalitati.

[nggallery id=4103]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea