Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Alba Iulia rezistă! A șasea zi de proteste pe străzile municipiului. Oamenii vor ”o clasă politică curată! Nu corupție!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circa 400 de persoane au mărșăluit, luni seara, pe străzile municipiului Alba Iulia și au scandat ”data viitoare, ieșiți la votare”, ”jos Guvernul”, ”ne pasă și încă rezistăm” sau ”nu vom ceda și vom câștiga”. Oamenii cer demisia Guvernului a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și a tuturor corupților din Legislativ.

”Ideea centrală a mitingului este demisia Guvernului, demisia lui Dragnea din fruntea PSD-ului și dacă se poate demisia tuturor corupților din legislativ, indiferent de culoarea politică”, a spus Cristian Stan, unul dintre cei mai vocali protestatari. El a adăugat că protestul de la Alba Iulia va continua atât timp cât își va găsi susținere în rândul oamenilor.

Corneliu Vișan, un alt protestatar, a declarat că vrea o administrație curată, iar atât timp cât va fi corupție se anihilează orice mișcare de a îmbunătăți lucrurile în România

Oamenii scandează ”Dragnea, nu uita, ai și tu celula ta”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți” sau ”Afară, afară cu PSD din țară”.

De asemenea, oamenii au venit cu pancarte pe care scrie: ”Încetați să tot mințiți! Ardelenii nu-s tâmpiți”, ”Morții voștri pot vota, dar nu și protesta”, ”În loc de dezbatere, vreau stop defrișare” sau ”Vă rugăm să ne scuzați că nu producem cât furați”.

La final, în semn de solidaritate cu cei de la București, protestatarii și-au aprins luminile telefoanelor, iar câțiva tineri au recitat versuri care au fost apreciate și lăudate de protestatari.

Protestul a fost autorizat, fiind lipsit de incidente.

Vom ieși în stradă atât cât e nevoie! Și vom ieși cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranței. Vă rugăm să veniți cu lanterne, lasăre, telefoane bine încărcate, și orice alte instrumente de luminat. Poate aveți și lampioane…Alba Iulia rezită!”, se arată în evenimentul creat pe Facebook.

”Avem autorizație pentru protest: de luni până duminică la ora 18:00, în fata la Casa de Cultură a Sindicatelor (Cetate). Eventul: Marșul Luminilor în Alba Iulia este de fapt o propunere pentru acelasi protest – va inscrieti unde doriti dumneavoasta (cu lanterna sau fara) important este sa fim acolo !”, se mai precizează în evenimentul intitulat ”Rzistăm! –  Alba Iulia – O clasă politică curată! Nu corupție!”.

[nggallery id=3394]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru Școala Gimnazială Câmpeni: Eleva Szilagyi Karla, locul II la concursul național „Shakespeare School Essay Competition”

Bera Larisa

Publicat

în

Performanță pentru Școala Gimnazială Câmpeni: Eleva Szilagyi Karla, locul II la concursul național „Shakespeare School Essay Competition” Orașul Câmpeni se poate mândri cu elevi deosebiți și cu cadre didactice dedicate, iar recent, un nou succes a adus onoare comunității. Szilagyi Karla, elevă la Școala Gimnazială din Câmpeni, a obținut locul II la cel mai mare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea