Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lista dispăruților din Alba: 39 de persoane sunt căutate de polițiști 2 fete minore DISPĂRUTE de la domiciliu. Cea mai veche dispariție datează din 1991

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lista dispăruților din Alba: 39 de persoane sunt căutate de polițiști 2 fete minore DISPĂRUTE de la domiciliu Cea mai veche dispariție datează din 1991

Un număr de 39 de persoane sunt pe lista persoanelor dispărute întocmită la nivelul IPJ Alba. Dintre acestea, 2 sunt fete minore, iar restul persoane adulte. Cele două fete au plecat voluntar de la domiciliu. Una are 17 ani și a plecat de peste 15 ori de la centrul de plasament din Alba Iulia, unde locuiește, iar cealaltă este în vârstă de 14 ani și a plecat voluntar de la domiciliul din Cugir. Polițiștii susțin că aceasta comunică periodic cu familia pe internet, dar refuză să spună unde este și să se întoarcă acasă.

Pe lista dispăruților se mai află trei persoane care la momentul dispariției erau minore, dar în prezent sunt incluse în categoria celor adulte. Chiar dacă există indicii că s-ar fi înecat, corpurile acestora nu au fost găsite niciodată. Cea mai veche este din 1999, a unui băiat din Baia de Arieş. Astfel, Cosmin Ioan Bota, născut în anul 1986, a fost dat dispărut în iunie 1999, după ce a plecat la scăldat în râul Arieş. Hainele acestuia au fost găsite pe mal, însă corpul a fost de negăsit.

În 2005, a fost dat dispărut Mircea Alexandru Mirică, din Cugir, născut în anul 1998. Acum 11 ani, se juca alături de alţi copii, pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. A căzut în râu şi nu a mai fost găsit de atunci. Gheorghe Dolcan, din Vinţu de Jos, născut în 1988, a fost dat dispărut din iunie 2006. Acesta a lucrat la strâns fân în apropierea localităţii, după care a intrat în râul Mureş, să se răcorească. A fost văzut de 2 martori intrând în apă, după care ar fi strigat „Ajutor, mă înec”. Nici corpul acestuia nu a mai fost găsit.

În ceea ce privește persoanele adulte, cea mai veche dispariție datează din 1991. Maria Hulpea a plecat din Alba Iulia în 12 noiembrie 1991 la bişniţă în Ungaria. Cel puţin aşa a relatat soţului ei, care nu a mai văzut-o. Un alt dispărut este Vasile Rus, care s-a deplasat în octombrie 2005 de la locuinţa sa din comuna Hopârta spre oraşul Aiud. De atunci nu a mai fost văzut de familie.

Avea la momentul dispariţiei 59 de ani. Locuri „prielnice“ pentru dispariţii sunt Munţii Apuseni. Peste cinci astfel de cazuri se află în cercetare la poliţie. Iosif Haţegan (43 ani) a plecat în decembrie 2003 de la stâna la care lucra în comuna Întregalde, peste munte, pentru a ajunge în satul Ighiel. Nu a mai fost găsit până astăzi. Un alt dispărut este Aurel Praţa (77 de ani), care a dispărut în 2001. Acesta a plecat din Mogoş spre Baia de Arieş, însă nu a mai ajuns la destinație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale Un accident s-a produs vineri seara, în jurul orei 20.40 în Alba Iulia, zona Partoș, între două autoturisme. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în mun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea