Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Noua lege a pensiilor – o lege a justiției sociale
Noua lege a pensiilor este pe punctul de a intra în dezbatere publică și va fi adoptată până la finalul anului. Guvernarea PSD-ALDE face astfel dreptate pensionarilor atât prin eliminarea inechităților cât și prin măririle efective de pensii. Pensiile mici vor ajunge să se tripleze în 2021, comparativ cu 2016.
Principiile noii legi a pensiilor sunt:
- Îndreptarea inechităților istorice. Acum oameni cu stagii egale și condiţii similare, au pensii diferite. Este anormal și acest lucru va fi rezolvat.
- Este o lege a justiției sociale, va avea ca efect recalcularea tuturor celor peste 5,2 milioane de pensii. Nici o pensie din sistemul contributiv nu va scădea.
- Se introduce 100% principiul contributivității.
- Se recompensează mai bine munca.
- Fiecare angajat primește o informare anuală cu numărul de puncte acumulat.
De la momentul preluării guvernării de PSD și până acum valoarea punctului de pensie a crescut cu 26%, de la 871 de lei, în 2016, la 1100 de lei, în prezent. PSD va continua, așa cum s-a angajat, să majoreze valoarea punctului de pensie astfel încât, în 2020, acesta să ajungă la 1.775 de lei, adică DUBLU față de 2016. Altfel spus, în guvernarea PSD, pensiile contributive se vor DUBLA cel puțin, doar urmare a majorării punctului de pensie…
Cea mai consistentă creștere o vor avea pensiile mici. Împreună cu recalcularea impusă de rezolvarea inechităților istorice, în noua formulă, cu aplicabilitate din 2021, se va ajunge și la triplarea pensiilor mici, comparativ cu anul 2016.
Toate aceste modificări fundamentale vor fi deplin posibile iar asta o arată faptul că deși valoarea punctului de pensie s-a mărit în 3 rânduri de când PSD a preluat guvernarea, starea bugetului asigurărilor sociale este mult îmbunătățită față de 2016; acum, urmare a transferului contribuțiilor, deficitul bugetului asigurărilor sociale pe semestrul întâi al acestui an s-a redus la jumătate față de perioada similară a anului iar estimările arată că este posibilă chiar eliminarea de anul viitor a acestui deficit.
DA, pensiile se vor tripla în 2021, comparativ cu 2016! Majorarea pensiilor românilor este o datorie pe care PSD și-a asumat-o deplin și pe care o va îndeplini. Este absolut necesar ca România să reducă uriașul decalaj în privința pensiilor, în raport cu UE.
În România, pensia medie reprezintă doar 20% din pensia medie a UE, potrivit ultimului raport privind pensiile, din 2018, al Comisiei Europene.
În România 22% din populația de peste 65 de ani suferă de deprivare materială severă – adică de sărăcie cruntă, precizează același raport. Altfel spus 1 pensionar român din 5 abia dacă-și poate duce zilele.
Trebuie ca toți românii să nu mai treacă prin umilința când li s-au tăiat pensiile cu 15 % și salariile cu 25% , bani care au fost dirijați către buzunarele proprii și pușculița de partid a caracatiței portocalii.
Cei care vestesc apocaliptic că triplarea pensiilor nu e posibilă ignoră fapte, realități și rezultate și sunt, ori prizonierii teoriilor de birou, ori propagandiști care servesc interesele celor disperați că nu (mai) pot răsturna PSD de la guvernare.
Ioan Dîrzu
Deputat de Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată