Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Licitația pentru salubrizare în Alba Iulia: Salprest nu acceptă înfrângerea și ”dă peste cap” procedura de atribuire

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Procedura de atribuire a serviciului de salubrizare în Alba Iulia se prelungește. Neobișnuită să piardă, firma Salprest Ocna Mureș, a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor rezultatul licitației comunicat de Primăria Municipiului Alba Iulia și a cerut anularea raportului procedurii de atribuire, inclusiv a adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 2955/14.01.2013 şi implicit anularea deciziei de respingere a ofertei depuse care a fost considerată inacceptabilă.

De asemenea, firma condusă de Petru Constantinescu a mai solicitat ”anularea tuturor actelor subsecvente raportului procedurii de atribuire; să se anuleze actele administrative prin care s-a stabilit că oferta depusă de S.C. Polaris M Holding este câştigătoare, pentru motive de netemeinicie şi nelegalitate; să se constate nulitatea absolută a contractului de achiziţie publică încheiat cu S.C. Polaris M Holding SRL pentru ipoteza în care s-a încheiat un asemenea contract până la soluţionarea contestaţiei; să se constate că oferta S.C. Polaris M Holding S.R.L. este inaccepatabilă pentru motivul că preţul ofertat este calificat drept preţ neobişnuit de scăzut; să se constate că oferta S.C. Drusal S.A este inacceptabilă şi să se procedeze la descalificarea acesteia din cadrul procedurii pentru motivul că a prezentat ofertă fără preţ şi, în acelaşi timp, a avut oferte alternative; obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii din faza reevaluării ofertelor cu respectarea legislaţiei în materia achiziţiilor publice şi a datelor din fişa de date a achiziţiei, inclusiv prin solicitarea participanţilor să-şi fundamenteze preţurile, conform art.202 din O.U.G. nr.34/2006”.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

În subsidiar, a solicitat ”anularea întregii proceduri de achiziţie publică în ipoteza în care se va constata incidenţa prevederilor art.209 din O.U.G. nr.34/2006, şi/sau a încălcării prevederilor Legii nr.204/2012”.

În baza documentelor depuse, CNSC a admis în parte contestaţia și a anulat raportul procedurii de atribuire dispunând continuarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, inclusiv cu verificarea îndeplinirii, de către ofertanţi, a criteriilor de calificare dar a respins celelalte solicitări.

Reprezentanții administrației locale au precizat că decizia CNSC a ajuns la Pimăria Alba Iulia abia în această dimineață și deocamdată se discută despre măsurile ce vor fi luate. Potrivit legii împotriva respectivei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim că licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare a fost relansată în data de 25 august a.c., după ce Primăria Municipiului Alba Iulia a fost obligată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) să modifice Caietul de sarcini. Valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,2 milioane de euro).

Au depus oferte cinci firme din țară, respectiv Polaris M Holding Constanța, Rosal Grup SA București, Drusal SRL Baia Mare, Brantner Servicii Ecologice Cluj și Salprest Ocna Mureș.

În urma evaluării oferta depusă de S.C. Salprest Ocna Mureș a fost considerată inacceptabilă iar operatorul Polaris M Holding a fost declarat câștigător al licitației. Decizia comunicată de comisia de evaluare în data de 14 ianuarie 2013 a fost contestată de Salprest în data de 25 ianuarie a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea