Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

Liceul Teoretic Teiuș premiat de ”Chelgate”, reprezentanța Comisiei Europene în România

Sfarlea Ioana Raluca

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Proiectul „LTT4EU” (Liceul Teoretic Teiuș pro Europa) organizat în cadrul Liceului Teoretic Teiuș și coordonat de prof. Marius Cosmin Pintea, a fost clasat pe locul al III-lea din 229 de proiecte participante la concurs, fiind evaluat cu 26 de puncte din maximul de 30.

Este vorba despre un proiect care a avut ca scop general implementarea unor activități pe teme europene, oferirea elevilor informații despre Uniunea Europeană și acces la materiale informative, promovarea campaniei „Europa, casa noastră” în rândul altor școli, promovarea activităților derulate în presa locală, aducerea unor invitați speciali care să le vorbească elevilor despre importanța aderării la Uniunea Europeană,

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Criteriile care au fost luate în calcul la evaluarea proiectelor au fost: impactul campaniei (participanți, număr acțiuni, invitați speciali, implicarea comunității), originalitatea activităților realizate, mediatizarea și follow up –ul acestora.

Temele generale de realizare a proiectelor, propuse de Comisia Europeană pentru anul 2014, în cadrul Campaniei Europa, casa noastră” au fost: „Cetățenia europeană – drepturi și implicare activă în societate”, „Fii voluntar în Europa”, „UE: Istorie, Tradiții, Diversitate Culturală și Valori”.

Activitățile derulate în cadrul proiectului „LTT4EU” au vizat în mod direct temele propuse astfel încât plaja mare a obiectivelor stabilite a oferit posibilitatea implementării unei mari varietăți de activități. Printre obiectivele propuse de proiect, pe domenii de activitate, amintim: domeniul lingvistic – promovarea bogăției lingvistice și culturale a Europei și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, domeniul documentar – motivarea folosirii resurselor infodocumentare multilingve / poliglote, domeniul social – constientizarea apartenenței României la Uniunea Europeană prin promovarea unor valori de integrare socială, identificarea rolului dimensiunii de gen în educație, învățarea unor strategii de promovare a educației pentru copiii cu dizabilități, sensibilizarea elevilor şi îndrumarea lor către promovarea unor atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător, responsabilizarea societăţii civile prin informare, conştientizare şi educare, formarea unui comportament civic în acord cu principiile reiterate la nivel european, domeniul cultural – deschidere culturală – cunoașterea și intrarea în contact cu alte culturi europene, educarea elevilor ca buni cetăteni europeni prin promovarea obiceiurilor traditionale, autentice pe fondul diversității UE, cultivarea spiritului patriotic în context european și domeniul informațional – folosirea tehnologiei informației și comunicării – utilizarea platformei eTwinnig, cunoașterea riscurilor în navigarea pe Internet, folosirea la maximum a Internetului ca resursă informațională în scopul dezvoltării autonomiei documentare.

În conceperea parcursului acestui proiect s-a avut în vedere dimensiunea europeană a educției care se concretizează în formarea cetățenilor europeni înzestrați cu informații și competențe europene, educați în spiritul valorilor europene și care au cultură, conștiință și identitate europeană. Din această perspectivă dimensiunea europeană facilitează formarea identității culturale și morale a elevului”, a explicat coordonatorul proiectului.

Campania „Europa, casa noastră” este o campanie implementată la nivel național de Chelgate, reprezentanța Comisie Europene în România, iar coordonatorul proiectului „LTT4EU”, prof. Marius Cosmin Pintea, a fost premiat de aceasta, cu o excursie la Bruxelles.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Bera Larisa

Published

on

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea