Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalul Teodor Atanasiu solicită deblocarea distribuţiei de medicamente oncologice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Schimbarea modului în care bolnavii de cancer îşi pot procura medicamentele a lăsat mulţi pacienţi fără tratament, deoarece spitalele nu le au pe stoc, nu au finalizat licitaţiile respective sau nu fac faţă numărului mare de pacienţi arondaţi, afectaţi de această gravă boală.  Până la 1 aprilie, medicamentele împotriva cancerului puteau fi luate din orice farmacie, pe baza unei reţete de la medicul curant. Printr-un ordin intrat în vigoare începând cu această dată, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dispus ca aceste medicamente să fie date numai prin farmaciile spitalelor, bolnavii de cancer fiind nevoiţi astfel, să-şi procure tratamentele necesare numai din farmaciile cu circuit închis ale anumitor spitale. Dar cele mai multe dintre acestea sunt însă goale.
Domnule ministru, nu v-aţi gândit înainte de a implementa un astfel de ordin, că în acest mod,  îi condamnaţi de două ori pe aceşti bolnavi grav?
Anul trecut, în judeţul Alba, au primit tratament prin programul naţional de oncologie 1.063 de persoane, ceea ce înseamnă că toţi aceşti bolnavi de cancer, plus cei care s-au îmbolnăvit în anul 2011, trebuie să se prezinte cu reţeta numai la farmacia Spitalului de Urgenţă, care funcţionează în cadrul Ambulatoriului de specialitate din Alba Iulia!
Luând în considerare blocajele majore la care s-a ajuns în mai toate judeţe ţării, în privinţa distribuţiei medicamentelor oncologice, din momentul emiterii ordinului mai sus menţionat de către Ministerul Sănătăţii, cred, domnule ministru, că este absolut necesar să luaţi în considerare anularea acestui ordin defectuos, care nu face altceva decât să pună şi mai tare în pericol vieţile bolnavilor de cancer. Aşteptând răspunsul dumneavoastră în scris, vă mulţumesc pentru înţelegere şi solicitudine, asigurându-vă de toată consideraţia”.
Deputat de Alba al PNL,
Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea