Liberalii scot săbiile din teacă: Florin Roman amenință cu ieșirea de la guvernare și îl ceartă pe Marcel Ciolacu
Liberalii scot săbiile din teacă: Florin Roman amenință cu ieșirea de la guvernare și îl ceartă pe Marcel Ciolacu
Vicepreședintele PNL Florin Roman, fost ministru, a declarat miercuri la RFI că liberalii nu pot rămâne în coaliția de guvernare dacă PSD nu le ascultă punctul de vedere pe măsurile fiscale și i-a reproșat premierului Marcel Ciolacu afirmația legată de depunerea mandatului.
Marcel Ciolacu a provocat tensiuni în coaliție, după ce a declarat că își depune mandatul dacă PNL nu acceptă măsurile fiscale.
Florin Roman spune că „e un gest de lașitate să dai bir cu fugiții, atunci când lucrurile nu merg foarte bine”.
„Este prima dată când un premier social-democrat se confruntă cu o astfel de situație, pentru că de obicei, stânga era obișnuită să guverneze după o guvernare de dreapta, care lua măsuri de reformare a statului. Dar nu cred că asta este soluția. Nici noi nu am plecat și nu am dat bir cu fugiții de la guvernare, deși am guvernat în perioade extrem de dificile, fie că vorbim de pandemia Covid, fie că vorbim de perioada de criză energetică, fie că vorbim de perioada declanșării conflictului din Ucraina”, a continuat vicepreședintele PNL.
Liniile roșii ale PNL
Florin Roman spune că vocea liberalilor trebuie să fie ascultată în coaliție și vorbește de ieșirea de la guvernare după apeluri similare ale unor colegi, cel mai recent fiind al șefului CJ Cluj, Alin Tișe, dar și al liderului PNL Timișoara, Cosmin Tabără care se teme că PNL riscă să dispară dacă devine brelocul social-democraților.
„Noi nu putem sta într-o coaliție, atâta timp cât nu se ascultă și punctul nostru de vedere. Noi ca liberali nu putem fi de acord cu supraimpozitarea celor care deja plătesc taxe și muncesc cinstit în această țară”, a indicat Florin Roman.
Întrebat dacă PNL va ieși din coaliție în cazul în care PSD insistă cu acele măsuri cu care liberalii nu sunt de acord, Florin Roman a spus că nu crede că se va ajunge acolo: „Eu cred că domnul Ciolacu își va menține promisiunea făcută la învestirea Guvernului Ciolacu, de a nu majora impozitele și taxele și eu cred că o asemenea discuție poate fi făcută începând de anul viitor, în viitorul an fiscal. E foarte greu să vii peste noapte și să bulversezi întreg Codul Fiscal, în baza unui buget care a fost prost construit de domnul Câciu”.
Liberalul a explicat ce doresc liberalii
”Mai întâi, din punctul nostru de vedere, trebuie făcută o reformă a administrației publice centrale, trebuie redus drastic numărul instituțiilor ineficiente, care se calcă în picioare ca atribuții, trebuie redus numărul secretarilor de stat, al consilierilor, al funcțiilor de conducere. Apoi, trebuie să ne uităm la partea de colectare foarte serios, pentru că nu este normal ca din primele 200 de firme ca cifră de afaceri, 60 și ceva de firme să se înregistreze cu profit zero sau cu pierderi și aici vorbim în special de firmele cu capital străin (…). Este inadmisibil ca doar trei bănci din cele care acționează în România să raporteze profit, iar cel mai mare profit a fost raportat de o bancă cu capital integral românesc. Este greu de crezut că într-o perioadă în care dobânzile au luat-o razna, băncile nu înregistrează profit (…). De asemenea, nu putem fi de acord ca statul să ia 45% din munca profesiilor liberale, fie că vorbim de medici, de avocați, de notari, oameni care câștigă o pâine cinstit, pe munca lor, iar statul pur și simplu îi jefuiește prin această suprataxare de 45% din venituri. Totodată, nu putem fi de acord cu scăderea plafoanelor pentru cele 368.000 de micro-întreprinderi. Nu poți să-i jupoi tot pe cei care țin România pe linia de plutire”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii