Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea falimentul personal, soluţia salvatoare pentru românii care nu-şi mai pot plăti ratele la bancă

Bogdan Presecan

Publicat

în

România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu oferă protecţie printr-o lege a falimentului personal celor care nu-şi mai pot plăti ratele.

Astăzi, în cadrul unor dezbateri pe această temă, organizate  la Zalău de Corpul Experţilor Contabili Sălaj, spcialiștii au cerut urgentarea adoptării unei legi a falimentului persoanelor fizice, de care ar putea beneficia, potrivit statisticilor, câteva sute de mii de români îndatoraţi la bănci.

„Falimentul personal se aseamănă cu falimentul societăţilor comerciale. Falimentul apare atunci când o persoană fizică nu poate să-şi onoreze angajamentele luate, nu-şi poate plăti, pe scurt, datoriile pe care le are şi atunci poate să ceară falimentul, aşa cum poate şi o societate, pentru a intra sub protecţia Legii falimentului, care, din veniturile pe care le ai îţi protejează o parte din venituri pentru viaţa de zi cu zi. Pe de altă parte îngheaţă anumite datorii şi dobânzi pe care le ai la bănci şi îţi dă posibilitatea ca să încerci o revenire de a-ţi plăti aceste datorii” a declarat Alexandru Tambac, reprezentantul Corpului Experţilor Contabili Sălaj, pentru romania-actualitati.ro.

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a elaborat proiectul Legii falimentului personal a precizat astăzi că documentul se află în analiză la Camera Deputaților.

Peste 850.000 de persoane fizice sunt în situația de faliment personal de peste patru ani, iar în cazul în care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descărcare de datorii în cazul unui faliment scuzabil”, a declarat, astăzi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferință despre Codul Insolvenței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii digitale în comuna Poșaga: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii digitale în comuna Poșaga: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Administrația comunei Poșaga, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede modernizarea infrastructurii digitale a comunei. Citește și: Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba. Licitație lansată în SEAP de Consiliul Județean Potrivit caietului de sarcini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea