Laptopuri subvenţionate pentru studenţii necăjiţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
Laptopuri subvenţionate pentru studenţii necăjiţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Vezi condițiile, ce trebuie să cuprindă dosarul și configurația laptopurilor.
Studenții Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia care nu au împlinit vârsta de 26 de ani și provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 de lei/membru pot depune până pe 21 aprilie la secretarul-șef al universității (Palatul Apor) dosarele pentru obținerea ajutorului financiar acordat pentru achiziționarea de calculatoare conform programului „Euro 200”.
Dosarul va conţine următoarele documente: cerere-tip (se descarcă de pe site-ul UAB sau se solicită la secretariatele facultăţilor); copii după certificatul de naştere şi actul de identitate al studentului și copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalţi membri ai familiei (pentru conformitate cu originalele, la depunerea dosarului se prezintă obligatoriu şi documentele originale), adeverinţe de la unitătile de învăţământ din care să rezulte calitatea de elev sau student pentru fraţi, surori, după caz; acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei: adeverinţă privind venitul din salarii, venituri agricole, cupon de pensie etc.; anchetă socială eliberată de primăria de domiciliu.
La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare, alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetul personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi a burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii; declaraţie pe propria răspundere a părintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau a ocrotitorului legal, după caz, sau dată de persoanele majore, prin care se declară că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul de 150 de lei/membru şi că dispun de diferenţa de bani pentru achiziţionarea unui calculator cu o configuraţie minimă standard; adeverinţă eliberată de către facultate din care să rezulte că studentul a promovat minimum 50 de credite în anul universitar anterior depunerii cererii pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, pentru toţii studenţii, cu excepţia studenţilor din primul an de studii.
În situaţia în care beneficiarii eligibili au venituri egale, criteriile de departajare pentru studenţi vor fi obţinerea a minimum 50 de credite în anul universitar anterior depunerii cererii. Sunt considerate calculatoare personale şi dispozitivele mobile de tip calculator personal cum ar fi laptopul, notebookul, netbookul sau dispozitivele echivalente.
Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă ajutor financiar este următoarea: pentru desktop – procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecvenţă procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 1 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 17“; tastatură, mouse optic; pentru laptop – procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecvenţă procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 1 GB; HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15“; rezoluţie minimum 1.366 x 768; DVD; pentru netbook sau echivalent – procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3 minimum 1 GB; diagonală minimum 10“. Calculatoarele achiziţionate prin programul „Euro 200” vor cuprinde în mod obligatoriu şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus. Acordarea ajutorului se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate de MEN și se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG