La UAB a fost organizat cursul „Scrierea și managementul propunerilor de finanțare în context ERASMUS+”
În Aula Mica a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în perioada 5-7 decembrie 2014 a avut loc Cursul „Scrierea și managementul propunerilor de finanțare în context ERASMUS+”, organizat cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin ANPCDEFP în cadrul programului ERASMUS+.
(Erasmus Plus) are scopul de a îmbunătăți competențele europenilor necesare astăzi pe piața muncii. De asemenea, programul dorește să modernizeze educația europeană și lucrul cu tinerii. Programul are o durată de 7 ani, din 2014 până în 2020 și un buget de 14.7 miliarde de euro. Această sumă reprezintă o creștere de 40% față de programele anterioare. Erasmus+ va oferi oportunități pentru peste 4 milioane de europeni să studieze, să facă schimburi de experiență și să facă voluntariat într-o altă țară europeană.
Erasmus Plus (2014-2020) va oferi suport pentru parteneriate transnaționale în domeniul educației și tineretului pentru instituții și organizații. Aceste parteneriate vor dezvolta cooperarea între organizațiile europene și va moderniza educația astfel încât să ofere competențele care sunt cerute pe piața muncii. În domeniul sportului, Erasmus+ va oferi suport pentru proiectele care vor promova sportul de masă. Erasmus+ aduce sub aceeași umbrela 7 programe europene diferite din domeniul educației, formării profesionale și tineretului: învățare pe tot parcursul vieții, Tineret în Acțiune, Tempus, Erasmus, Edulink etc. Acest program are trei piloni principali: educație și formare, tineret și sport.
Obiectivele acestui modul de formare, susținut de Luciana Bold-Popescu și Ioana Bere, formatori ERASMUS+, au fost ca participanții să înțeleagă cadrul unui proiect, specific Programului European de finanțare ERASMUS+, să poată elabora, planifice și scrie proiecte specifice domeniilor programului, să își imbunatățească capacitatea de implementare a unui proiect. Cursul a abordat teme ca lucrul cu ghidul ERASMUS+ și alte documente relevante pentru domeniul în care se dezvoltă proiectul, identificarea nevoi pentru dezvoltarea proiectului, condiții de eligibilitate, planificarea activităților de învățare, rolurile organizațiilor implicate într-un proiect, managementul riscului, cheltuieli eligibile și alte teme relevante pentru scrierea si gestionarea unui proiect.
Cursul s-a adresat exclusiv reprezentanților ONG-urilor de tineret și instituțiilor publice care lucrează cu tinerii și doresc să inițieze proiecte de tineret în cadrul programului ERASMUS+. Entuziaști și motivați, participanții au învățat lucruri noi și au dezvoltat mai multe idei de proiecte de tineret în funcție de misiunea și viziunea organizațiilor de proveniență. Sperăm ca acest nou program să aducă multă schimbare în comunitatea albaiuliană în sectorul de tineret așa cum s-a întâmplat în ultimul an prin proiectele derulate prin programul Tineret în Acțiune, care deși a debutat în 2007, primele proiecte implementate în județul Alba au fost câștigate abia la 1 octombrie 2012 și implementate în 2013. Printre acestea amintim proiectul „Pregătiți pentru Viitor” al Asociației Alumni UAB, „Comitet de Tineret în România pentru pacienții cu Scleroză Multiplă” al Asociației SM SPEROMAX ALBA, „Voluntar, Implicat și Pregătit” al Centrului Județean de Voluntariat Alba, „Viitorul tău începe azi” al Fundației Comunitare Alba, „Voluntariat în slujba includeri tinerior roma” al Asociației Montana Moților, „Și votul tău contează” al Asociației NON PROFIT Răchita sau cele ale grupurilor informale „Concordia-Cicoc” cu proiectul DEMAREZ – Drumul spre Succes, sau proiectul VERDE al grupului informal reprezentat de Drăgoi Alisa Valentina.
Victoria Iorgu
Asociația Alumni UAB
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
RADARE în a doua zi de Crăciun în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în 26 decembrie 2024
RADARE în a doua zi de Crăciun în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în 26 decembrie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în 26 decembrie 2024. Citește și: Șofer din Daia Română, „mort de beat” la volanul mașinii, în Ajunul Crăciunului. Avea o alcoolemie de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Ştirea zileiacum 5 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Mesaje de SFANTUL STEFAN 2024. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica