Rămâi conectat

Curier Județean

La Sebeș, lupta cu pericolul este plătită cu maxim 11 lei pe oră

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Pompierii voluntari acționează cu două autospeciale vechi, care stau să se împrăștie pe carosabil

svsu sebesConsiliul Local Sebeș a aprobat ieri cuantumul compensațiilor în bani pentru cei care, de ce le mai multe ori, își pun propria viață în pericol pentru a salva oameni sau bunurile lor – voluntarii din Serviciul pentru Situații de Urgență al municipiului.

Decizia a fost luată în urma creșterii salariului minim pe economie la 800 de lei, motiv pentru care compensațiile acordate voluntarilor vor crește cu 5 lei (de la 6 la 11 lei pe oră pentru șeful de echipă și de la 5 la 10 lei pe oră pentru servant) pentru activitățile din timpul intervenției și cu 1-2 le pentru cele de pregătire și prevenire (de la 5 la 6 lei pe oră pentru șeful de echipă; de la 4 la 6 lei pe oră pentru servant și de la 4 la 6 lei/oră/gospodărie pentru specialistul în prevenire).

Potrivit raportului de analiză a activității SVSU Sebeș pe primul semestru al acestui an, pompierii voluntari au intervenit în 27 de cazuri dintre care 1 incendiu de locuință, 8 arderi de anvelope auto uzate; 1 la o căpiță de fân; 5 arderi de gunoi menajer; 4 intervenții la inundații; 3 intervenții în urma producerii de accidente rutiere; 2 acțiuni de salvare a unor animale și 3 intervenții de îndepărtare de materiale rezultate în urma unor furtuni.

Toate aceste acțiuni au fost realizate cu 2 autospeciale cu o vechime de 37 şi 26 de ani (o altă autospecială primită ca donație neputând să fie folosită deoarece pentru aceasta nu s-a reuşit stabilirea consumului de carburant), situație pe care administrația locală va trebui să o rezolve deoarece, potrivit raportului șefului SVSU Sebeș, Petru Vulcu, pentru realizarea unor intervenții de bună calitate este neapărat necesară achiziţionarea unei autospeciale de stins incendii cu rezervor de apă.

Consider că această investiţie ar trebui urgentată astfel încât să reducem cheltuielile pe care suntem nevoiţi să le facem cu autospecialele vechi. Acestea suferă reparaţii foarte dese datorită vechimii lor, iar uneori întâmpinăm greutăţi pentru că nu se mai găsesc piesele necesare pentru reparaţii. Avem o tentativă de achiziţionare pe fonduri europene, însă nu ştiu dacă acest proiect se va materializa sau nu. Nu realizez la ora actuală ce se poate face în continuare deoarece cu aceste autospeciale nu se mai poate face intervenţie, acestea expun la pericole pe cei ce le exploatează, totodată acestea reprezintă pericol pe drumurile publice, riscând să se împrăştie pe carosabil”, spune șeful SVSU Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cod rutier 2024: Poliția rutieră poate reloca mașinile parcate regulamentar. În ce condiții se aplică noile reguli

Bera Larisa

Publicat

în

Cod rutier 2024: Poliția rutieră poate reloca mașinile parcate regulamentar. În ce condiții se aplică noile reguli Poliția Rutieră poate dispune relocarea mașinilor chiar și atunci când acestea sunt parcate regulamentar, conform modificărilor recente din Codul Rutier, adoptate vineri, 28 iunie. Care sunt noile reguli pentru șoferi în acest context? Citește și: FOTO | Majorarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea