Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

La Sebeș, lupta cu pericolul este plătită cu maxim 11 lei pe oră

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Pompierii voluntari acționează cu două autospeciale vechi, care stau să se împrăștie pe carosabil

svsu sebesConsiliul Local Sebeș a aprobat ieri cuantumul compensațiilor în bani pentru cei care, de ce le mai multe ori, își pun propria viață în pericol pentru a salva oameni sau bunurile lor – voluntarii din Serviciul pentru Situații de Urgență al municipiului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Decizia a fost luată în urma creșterii salariului minim pe economie la 800 de lei, motiv pentru care compensațiile acordate voluntarilor vor crește cu 5 lei (de la 6 la 11 lei pe oră pentru șeful de echipă și de la 5 la 10 lei pe oră pentru servant) pentru activitățile din timpul intervenției și cu 1-2 le pentru cele de pregătire și prevenire (de la 5 la 6 lei pe oră pentru șeful de echipă; de la 4 la 6 lei pe oră pentru servant și de la 4 la 6 lei/oră/gospodărie pentru specialistul în prevenire).

Potrivit raportului de analiză a activității SVSU Sebeș pe primul semestru al acestui an, pompierii voluntari au intervenit în 27 de cazuri dintre care 1 incendiu de locuință, 8 arderi de anvelope auto uzate; 1 la o căpiță de fân; 5 arderi de gunoi menajer; 4 intervenții la inundații; 3 intervenții în urma producerii de accidente rutiere; 2 acțiuni de salvare a unor animale și 3 intervenții de îndepărtare de materiale rezultate în urma unor furtuni.

Toate aceste acțiuni au fost realizate cu 2 autospeciale cu o vechime de 37 şi 26 de ani (o altă autospecială primită ca donație neputând să fie folosită deoarece pentru aceasta nu s-a reuşit stabilirea consumului de carburant), situație pe care administrația locală va trebui să o rezolve deoarece, potrivit raportului șefului SVSU Sebeș, Petru Vulcu, pentru realizarea unor intervenții de bună calitate este neapărat necesară achiziţionarea unei autospeciale de stins incendii cu rezervor de apă.

Consider că această investiţie ar trebui urgentată astfel încât să reducem cheltuielile pe care suntem nevoiţi să le facem cu autospecialele vechi. Acestea suferă reparaţii foarte dese datorită vechimii lor, iar uneori întâmpinăm greutăţi pentru că nu se mai găsesc piesele necesare pentru reparaţii. Avem o tentativă de achiziţionare pe fonduri europene, însă nu ştiu dacă acest proiect se va materializa sau nu. Nu realizez la ora actuală ce se poate face în continuare deoarece cu aceste autospeciale nu se mai poate face intervenţie, acestea expun la pericole pe cei ce le exploatează, totodată acestea reprezintă pericol pe drumurile publice, riscând să se împrăştie pe carosabil”, spune șeful SVSU Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea