Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

La mulți ani, domnule Col(rt)Teodor Ivan, la împlinirea vârstei de 89 de ani!

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În frumoasa zi de toamnă, 28 septembrie 2019, puternic pastelată, domnul colonel Teodor Ivan își aniversează fericit  ziua de naștere. Trece cu hotărâre, alături de cei dragi din familie și prieteni, pragul a 89 de ani de viață.

Este un moment al amintirilor, al meditației, mândru de ceea ce a realizat în viață: o carieră militară strălucită, copiii crescuți, educați și ajutați să se realizeze, în vremurile în care trăim.

Totodată este mândru că împrejurările i-au dat posibilitatea să se afirme pe marile șantiere ale țării, în realizarea unor mari opere ale poporului român: Transfăgărășanul și Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Astăzi a povestit cu mândrie, dar și cu demnitate, evoluția în cariera militară.

În anii tinereții îl găsim urmând Școala Militară de Ofițeri de Rezervă, iar la absolvire a primit gradul de sublocotenent și repartizat la Regimentul 6 Pionieri Alba Iulia, devenit între timp Regimentul 52 Geniu. A fost o performanță personală și profesională de a evolua în carieră, de la gradul de sublocotenent la gradul de colonel, în aceeași unitate militară, Regimentul 52 Geniu Alba Iulia.

De la Alba Iulia a asigurat cu resurse umane și materiale șantierul Transfăgărășanului, iar pentru rezultate deosebite a fost promovat în funcția de Șef de Stat Major la Brigada 45 Geniu Cernavodă, unitate cu care a dus la bun sfârșit construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Acumulând o mare experiență profesională, i-a venit rândul să instruiască noi și noi generații de cadre militare, la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri de Geniu și Construcții de la Cernica.

Tot de aici, a venit momentul să iasă la pensie, trecând în rândurile rezerviștilor militari, în anul 1988.

Și-a regăsit colegii mai în vârstă, dar și mai tineri pensionari, în cadrul Filialei „Gemina” Alba, a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Al.I. Cuza”, filială condusă tot de un specialist în arma Geniu, domnul General de Brigadă(rt) ing. Ioan Belci.

La această vârstă frumoasă este foarte activ în viața asociației, un bun camarad și un model pentru ceilalți colegi și pentru toți românii.

La ceas aniversar colegii din Filiala „Gemina” Alba îi urează „LA MULȚI ANI!”, viață lungă și liniștită alături de cei dragi ai familiei.

Col(r)dr.ing. Constantin AVĂDANEI – Vicepreședinte al Filialei „GEMINA„  Alba a ANCMRR „Al. I. Cuza”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul va purta concurenții pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea