Rămâi conectat

Politică Administrație

La Cupru Min Abrud nu va mai merge mult timp cu avize de mediu provizorii. Soluția lui Teodor Atanasiu pentru companie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Preșdintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre șansa companiei de stat Cupru Min Abrud de a își rezolva problema stringentă de protecție a mediului și cea legată de retehnologizare.

Liberalul a explicat că societatea minieră a ajuns în situația în care nu mai are absolută nevoie de infuzie de capital privat, datorită faptului că are bonitate pentru a se auto-finanța, printr-un credit la bănci comerciale. Cei trei ani consecutivi în care Cuprumin a înregistrat profit, din 2011 până în 2013, îi permite companiei să contracteze împrumuturi bancare.

 “Până prețul cuprului rămâne la nivelul actual sau al celui din ultimii doi ani, Cupru Min Abrud nu are probleme de funcționare. La rezultatele financiare pe care le are compania minieră, ultimii trei ani cu profit, Cuprumin poate să obțină credite de la bănci comerciale pentru a face atât de necesarele investiții de protecție a mediului și poate realiza pe leasing investițiile necesare pentru retehnologizare și eficientizare a producției. Acest lucru, este important de subliniat, se poate realiza fără infuzie de capital privat.

Dacă prețul cuprului va scădea, vom ajunge la situația din urmă cu 5-6 ani, a declarat Atanasiu.

Senatorul liberal de Alba susține că aceasta situație nouă, de trei ani consecutivi pe profit, a devenit o soluție viabilă pentru Cupru Min Abrud. Însă, pentru ca să se și întâmple ceva, echipa managerială a societății de exploatare a cuprului din Munții Apuseni trebuie să aibă “puterea, curajul” să i-a decizia luării unui credit pentru rezolvarea problemei de mediu.

Nu va mai merge mult timp cu avize de mediu provizorii, a căror obținere este facilitată politic”, a mai spus Teodor Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea