Rămâi conectat

Actualitate

La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, profesorii învaţă modelul german de predare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Timp de 3 săptămâni, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” condus de profesorul Radu Cîmpean, beneficiază de asistenţă germană nerambursabilă în „Programul pentru licee”, proiect coordonat de prof. Jana Popa. În cadrul acestui proiect, Hans Jurgen Hansen a lucrat alături de profesorii din cadrul liceului la realizarea de schimburi de experienţă şi la elaborarea unor planuri de cooperare.
„În ziua de azi, profesorii se găsesc în situaţia de a fi confruntaţi cu un număr mare de schimbări ale mediului educaţional: resurse reduse, aglomerare de activităţi, noile cerinţe şi aşteptări ale pieţei forţei de muncă faţă de agenţii educaţionali etc. Dacă mai punem la socoteală şi adoptarea unei noi tehnologii educaţionale, împreună cu toate implicaţiile complexe ce decurg din acest proces, este lesne de înţeles cum se simt şi cum ar putea reacţiona cei implicaţi în procesul instructiv-educativ al noilor generaţii. În acest sens, rezistenţa la schimbare îşi face simţită prezenţa şi reprezintă o provocare pentru oricine care se află în sistemul de învăţământ. Implementarea noilor tehnologii educaţionale poate să aducă transformări radicale în cadrul instituţiei de învăţământ, atât la nivel cultural, organizaţional, politic sau profesional, producând adesea reacţii de respingere şi rezistenţă la schimbare. În acest context utilizarea calculatorului la orele de curs devine nu doar un moft, ci, treptat, o necesitate. Stilul de predare se dezvoltă în timp, cunoaşte diferite schimbări. Dar oricare ar fi stilul de predare, acesta trebuie să promoveze eficienţa în învăţare şi succesul elevilor. Tot mai des se vorbeşte despre predarea centrată pe elev, predarea care permite transferul achiziţiilor în contexte noi, predarea interactivă. Într-o abordare modernă, cadrul didactic se preocupă de crearea de ocazii de învăţare pentru elevi”, a declarat directorul Radu Cîmpean. Seria de întâlniri cu specialistul german în cadrul proiectului se va încheia vineri, 11 noiembrie. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prima hidrocentrală românească, construită după revoluția din 1989, s-ar putea inaugura la toamnă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prima hidrocentrală românească, construită după revoluția din 1989, s-ar putea inaugura la toamnă Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat vineri că finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989 reprezintă una dintre priorităţile României și s-a declarat încrezător că anul acesta se va inaugura hidrocentrala Răstoliţa, prima terminată după mai bine de 34 de ani, conform agerpres. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea