La cât timp după recoltare trebuie să consumăm fructele și legumele pentru a absorbi destulă vitamina C
La cât timp după recoltare trebuie să consumăm fructele și legumele pentru a absorbi destulă vitamina C
Vegetalele au toate mijloacele să extragă din sol minerale indispensabile organismului uman. Dar și să producă vitamine.
Chiar și așa, carențe pot apărea foarte ușor.
Lumina solară ne oferă glucidele primare. Primele calorii.
Prof. univ. dr. Florin Stănică, Universitatea de Ştiinţe Agronomice: „Plantele verzi aborb energia de la soare și o transformă în glucoză. Substanțe nutritive sunt dirijate către fructe.
Vegetalele conțin substanțe esențiale pentru organism
Fructele sunt organe-depozit de zahăr şi calorii. Alături de glucidele primare, în vegetale grăsim micro-elemente indispensabile organismului uman.
Prof. univ. dr. Florin Stanica Univ. de ştiinţe agronomice din Bucureşti: „Plantele, când absorb apa, absorb și azot, fosfor, potasiu și microelemente, adică mineralele. Ajung în fructe și completează necesarul deminerale. Fructele și legumele noastre au calciul extras din sol prin rădăcini și apoi prelucrat.”
Agricultura intensivă, din păcate, rar poate să ofere aceste minerale în cantitate optimă. În plus, solul poate să fie sărac pur și simplu în anumite minerale. În România, nu găsim iod. De aceea, sarea se iodează.
Dr Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: „Avem nevoie de 100 de microgram gram de iod cea mai simplă sursa e sare iodată, cinci grame sare au 100 de micrograme e iod. Câte nuci să mănânci? E foarte greu!”
Odată consumat iod prin alimente, acesta e preluat de sânge. Tiroida începe să capteze iod prin vasele capilare. Și produce hormonii numiți T3 şi T4. Toate organele au receptori pentru hormonii tiroidieni.
Vitamin C, vitală pentru sănătate, se autodistruge în fructe și legume după o perioadă
Din păcate, nici vitamine hidro-solubile nu pot fi luate optim din vegetalele obținute prin agricultura intensivă. În plus, o vitamină vitală are o particularitate, care nu e în favoarea noastră. Vitamina C se autodistruge la 24-48 de ore de la recoltarea legumelor, a fructelor ori a frunzelor.
Cecilia Caragea, comunicare medicală: „Avem nevoie de vitamina C zilnic. Corpul nostru utlizează cât are nevoie. Există diferite combinații de vitamine C, D, zinc, seleniu, coercitină, gândite special să susțină imunitatea. Cei care au probleme gastrointestinale ar fi bine să aleagă vitamina C alcalină.”
Vitamina C este factor de construcție pentru toată armata de apărare a organismului uman.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Conform unui studiu britanic, tinerii ar prefera să trăiască într-o lume fără internet. Sunt conștienți de riscurile online
Conform unui studiu britanic, tinerii ar prefera să trăiască într-o lume fără internet. Sunt conștienți de riscurile online Potrivit unui nou studiu, aproape jumătate din tineri ar prefera să trăiască într-o lume în care internetul nu ar exista. Cercetarea arată că aproape 70% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani se […]
Cum va fi vremea până la finalul lunii iunie. ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni
Cum va fi vremea până la finalul lunii iunie. ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis recent prognoza meteo pentru perioada 2 – 29 iunie 2025. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Citește și: 31 mai 2025 | A doua ediție a […]
COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte județe din țară: Avertizare hidrologică valabilă până luni, 2 iunie 2025
COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte județe din țară: Avertizare hidrologică valabilă până luni, 2 iunie 2025 Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat Avertizarea Hidrologică nr. 31 din 31.05.2025. Citește și: 1 iunie 2025 | COD GALBEN de FURTUNI în Munții Apuseni, pe teritoriul județului Alba: În ce interval […]