Rămâi conectat

Curier Județean

La Blaj: Lucrări în grafic la canalizare şi staţia de epurare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una dintre cele mai aşteptate investiţii de către locuitorii municipiului Blaj este în grafic. Firma abilitată să realizeze extinderea sistemului de canalizare a executat până în prezent introducerea a peste un kilometru de conducte. Lucrările de extindere pe străzile Livezii şi Iazului au fost finalizate, iar în prezent se lucrează pe străzile Golescu şi Morii.

Responsabilii Apa CTTA au comunicat deja că extinderea canalizării va continua anul acesta, în funcţie de condiţiile meteo, pe următoarele străzi :Gheorghe Bariţiu, Petru Pavel Aron, Barbu Lautaru şi St.Ludwig Roth.

Primăria municipiului Blaj monitorizează îndeaproape, prin personal calificat, lucrările care se efectuează pe aceste străzi, punând accent pe gradul de compactare al pământului deasupra conductelor noi introduse.

În paralel se execută lucrări şi la staţia de epurare a apelor menajere care va deservi municipiul Blaj . În prezent se afla în curs de execuţie curăţarea amplasamentului de resturi vegetale şi se demolează platformele rămase de la vechea staţie de epurare.

Până în luna februarie a anului viitor se va executa împrejmuirea noii staţii, vor continua lucrările de demolare a vechilor clădiri şi se vor ridica terasamente pentru viitoarele decantoare şi reactoare biologice.

50 de străzi din municipiul Blaj vor beneficia, până în anul 2014, de lucrări de extindere a reţelei de canalizare printr-un proiect european derulat de operatorul unic de apă Apa CTTA  la Blaj, în valoare de 29 de milioane de lei.

Pe lângă introducerea efectivă a noilor reţele şi construirea unei noi staţii de epurare  operatorul de apă îşi mai propune să monteze pe raza municipiului 14 staţii de pompare.

La sfârşitul celor 20 de luni de execuţie aproximativ 7000 de blăjeni vor fi beneficiari direcţi ai acestei ample investiţii în condiţiile în care în prezent doar 60% dintre locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de canalizare.

” Blăjenii se pot convinge deja cu ochii lor că lucrările de extindere a canalizării au început, sunt în plină desfăşurare astfel ca peste 20 de luni 90% dintre cetăţenii acestui oraş se vor putea racorda la sistemul centralizat . Vom putea bifa în acest mod unul dintre cei mai importanţi indicatori de civilizaţie , absolut obligatorii în anul 2012″, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Lupșa, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție și a intrat în curtea unei femei de care trebuia să păstreze distanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Lupșa, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție și a intrat în curtea unei femei de care trebuia să păstreze distanța Un bărbat din Lupșa a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție și a intrat în curtea unei femei de care trebuia să păstreze distanța. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea