Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis a anunțat când va lua decizia privind propunerea de revocare a șefei DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, vineri, la Bruxelles, că decizia privind propunerea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, o va lua după Paşti şi că o va explica printr-o declaraţie publică.

”Cu certitudine, la momentul potrivit voi lua o decizie, dar pot acuma să vă spun că această decizie nu va fi luată înainte de sărbători, ci mai degrabă după Paşti. Cum va suna această decizie voi explicita într-o declaraţie publică, pe care o voi face la momentul respectiv. Dar, cu siguranţă, în luarea deciziei mă voi inspira din toate documentele care îmi sunt puse la dispozţie şi de o parte, şi de cealaltă parte”, a afirmat preşedintele Iohannis răspunzând unei întrebări.

Preşedintele a spus că va ţine cont de argumentele şi documentele prezentate şi de o parte, şi de cealaltă.

Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost finalizat şi a fost „transmis decidenţilor”.

Secţia pentru procurori a CSM afirmă, în motivarea avizului negativ dat solicitării ministrului Justiţiei de revocare a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că în cuprinsul cererii de revocare nu s-a făcute referire la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, nefiind specificată componenta managerială vizată.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea