Rămâi conectat

Actualitate

Județul Alba, CAMPION la depunerea de proiecte pentru fermele mici. Proiecte de peste 12 000 000 de euro, în evaluare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba, CAMPION la depunerea de proiecte pentru fermele mici. Proiecte de peste 12 000 000 de euro, în evaluare

Tudor Ponoran, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Alba, a povestit despre rolul pe care AFIR îl joacă în județul nostru, pentru bunăstarea tuturor persoanelor interesate de aderarea la un proiect.

AFIR este o instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării rurale, cu rol în implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Județul Alba va beneficia de măsura forfetară 6.3 pentru fermele mici, iar beneficiarii vor putea să primească până la 15.000 de euro în urma măsurii, în două tranșe de bani de la semnarea finanțării.

AFIR-ul are în vedere și o strategie de combatere a depopulării în zonele montane și repopularea acestora, ce vine în întâmpinarea migrației către zonele urbane ce se manifestă la nivelul societății.

Tudor Ponoran le recomandă celor ce doresc să își deschidă o afacere să apeleze la fondurile oferite de AFIR și punctează accesibilitatea la acestea prin exemplul unor ferme de animale cu mărime relativ redusă sau preluarea unor exploatații.

În acest moment, au fost depuse peste 700 de proiecte, care însumează o sumă mai mare de 12 000 000 de lei, făcând din județul Alba campionul absolut pe țară la acest capitol, în special pentru măsura 6.3.

Prima etapă pentru depuneri a început în data de 27 august și s-a încheiat pe 27 septembrie. Astfel, toate cele 5 județe din Regiunea Centru lucrează pentru județul Alba, pentru a le finaliza până în data de 12 noiembrie.

Directorul AFIR precizează faptul că în aproximativ o lună vor fi, de asemenea, lansate măsurile 6.2 și 6.4 destinate finanțării afacerilor în mediul rural – montan, pentru localitățile aparținătoare de comune și din comune, nu pentru localitățiile aparținătoare de orașe, unde în funcție de planul potențialului beneficiar se pot obține 50.000 de euro pentru activități de prestări servicii și 70.000 de euro pentru activități de producție, iar sumele acordate pot să ajungă și la 200.000 de euro dacă se contribuie și cu aport financiar propriu în cuantum de 10% sau 30% din valoarea proiectului.

Din 2014 și până în prezent AFIR a finanțat peste 1000 de solicitări din partea cetățenilor din județul Alba, cu un cuantum de 26 de milioane de euro, în special proiecte de mărimi reduse, dar cu un impact pozitiv notabil în agricultura locală.

În ultima lună au fost depuse solicitări venite din partea cetățenilor pentru proiecte cu o valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro, iar Tudor Ponoran spune că anumite solicitări sunt finanțate în totalitate de către AFIR.

Pe lângă acest lucru, este de menționat activitatea Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Alba Iulia, în cadrul PNDR 2014-2020, care dispune de un portofoliu de 2291 de proiecte aferente județului Alba. Până în acest moment, s-au facut plăți de aproximativ 65 de milioane euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea