Rămâi conectat

Actualitate

Județul Alba, CAMPION la depunerea de proiecte pentru fermele mici. Proiecte de peste 12 000 000 de euro, în evaluare

Publicat

în

Județul Alba, CAMPION la depunerea de proiecte pentru fermele mici. Proiecte de peste 12 000 000 de euro, în evaluare

Tudor Ponoran, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Alba, a povestit despre rolul pe care AFIR îl joacă în județul nostru, pentru bunăstarea tuturor persoanelor interesate de aderarea la un proiect.

AFIR este o instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării rurale, cu rol în implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Județul Alba va beneficia de măsura forfetară 6.3 pentru fermele mici, iar beneficiarii vor putea să primească până la 15.000 de euro în urma măsurii, în două tranșe de bani de la semnarea finanțării.

Electrica Furnizare Discount

AFIR-ul are în vedere și o strategie de combatere a depopulării în zonele montane și repopularea acestora, ce vine în întâmpinarea migrației către zonele urbane ce se manifestă la nivelul societății.

Tudor Ponoran le recomandă celor ce doresc să își deschidă o afacere să apeleze la fondurile oferite de AFIR și punctează accesibilitatea la acestea prin exemplul unor ferme de animale cu mărime relativ redusă sau preluarea unor exploatații.

În acest moment, au fost depuse peste 700 de proiecte, care însumează o sumă mai mare de 12 000 000 de lei, făcând din județul Alba campionul absolut pe țară la acest capitol, în special pentru măsura 6.3.

Prima etapă pentru depuneri a început în data de 27 august și s-a încheiat pe 27 septembrie. Astfel, toate cele 5 județe din Regiunea Centru lucrează pentru județul Alba, pentru a le finaliza până în data de 12 noiembrie.

Directorul AFIR precizează faptul că în aproximativ o lună vor fi, de asemenea, lansate măsurile 6.2 și 6.4 destinate finanțării afacerilor în mediul rural – montan, pentru localitățile aparținătoare de comune și din comune, nu pentru localitățiile aparținătoare de orașe, unde în funcție de planul potențialului beneficiar se pot obține 50.000 de euro pentru activități de prestări servicii și 70.000 de euro pentru activități de producție, iar sumele acordate pot să ajungă și la 200.000 de euro dacă se contribuie și cu aport financiar propriu în cuantum de 10% sau 30% din valoarea proiectului.

Din 2014 și până în prezent AFIR a finanțat peste 1000 de solicitări din partea cetățenilor din județul Alba, cu un cuantum de 26 de milioane de euro, în special proiecte de mărimi reduse, dar cu un impact pozitiv notabil în agricultura locală.

În ultima lună au fost depuse solicitări venite din partea cetățenilor pentru proiecte cu o valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro, iar Tudor Ponoran spune că anumite solicitări sunt finanțate în totalitate de către AFIR.

Pe lângă acest lucru, este de menționat activitatea Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Alba Iulia, în cadrul PNDR 2014-2020, care dispune de un portofoliu de 2291 de proiecte aferente județului Alba. Până în acest moment, s-au facut plăți de aproximativ 65 de milioane euro.

Publicitate

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Publicat

în

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Potrivit unui nou ordin publicat în Monitorul Oficial, accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

Noile reglementări sunt prevăzute într-un Ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, care se referă la regulile privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Potrivit ordinului publicat luni seară în Monitorul Oficial, slujbele oficiate de către personalul de cult în aer liber (în curtea lăcaşului de cult) se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 2 metri între persoane.

Electrica Furnizare Discount

„Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane”, mai prevede ordinul ministerial.

În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi, potrivit Agerpres.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare