Rămâi conectat

Politică Administrație

Judeţul Alba a primit doar 24% din cota de făină şi 3% din cota de ulei alocată în cadrul programului european de ajutorare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Planul anual de distribuire de alimente pentru persoanele cele mai defavorizate (PEAD) întâmpină probleme în judeţul Alba din cauza situaţiei create la nivel naţional prin rezilierea contractelor încheiate de APIA Bucureşti cu o firmă din Bulgaria pentru furnizarea de ulei şi făină.

“Potrivit acestui program al Uniunii Europene, judeţul Alba ar fi trebuit să primească 762,695 tone de făină albă şi 361.254 litri de ulei care să fie distribuie persoanelor defavorizate din judeţ. Din aceste cantităţi, judeţul Alba a primit până astăzi doar 186,360 de tone de făină şi 11.520 de litri de ulei, fiind înştiinţată ulterior de APIA Bucureşti că alte cantităţi de făină şi ulei nu se vor mai primi. Aceste cantităţi au fost distribuite integral către primării, astfel că 17 primării au primit făină şi doar două au primit ulei.

Vreau să se înţeleagă foarte clar că problemele apărute în acest program sunt din cauza Bucureştiului. Nici primarii din judeţ şi nici Consiliul Judeţean Alba n-au facut nici un fel de achiziţii şi nici contractări în cadrul acestui program, ci totul a fost făcut centralizat, de către APIA Bucureşti, contractele fiind încheiate în iunie şi în septembrie anul trecut, de reprezentanţii guvernului USL.

Cei de la Bucureşti sunt cei care au ales o firmă din Bulgaria, singura firmă străină din tot acest program. Apoi ei ne-au înştiinţat că firma nu şi-a respectat contractul şi că n-o să mai primi ulei sau făină.

Mai avem de primit de la Bucureşti şi circa 10% din cantitatea de orez alocată judeţului Alba. Sper ca specialiştii USL să nu ne facă surprize neplăcute în continuare cu acest program, ci să ne livreze totuşi măcar orezul conform cotei alocate judeţului Alba.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Preşedintele CJ Alba.

Toate achiziţiile şi contractările în cadrul acestui program european au fost făcute de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din Bucureşti. Consiliul Judeţean Alba cooperează cu APIA Bucureşti, în baza unui acord de cooperare, pentru distribuirea acestor alimente către Primării. Practic, Consiliul Judeţean Alba primeşte cantităţile contractate de către APIA Bucureşti şi le distribuie către Primării, care la rândul lor le distribuie către persoanele beneficiare”, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Proiect de lege – Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiect de lege: Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni! În această săptămână, am depus proiectul de lege care prevede acordarea unei reduceri de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate, pentru persoanele din Munții Apuseni. În prezent, doar persoanele din Biosfera Delta Dunării beneficiază de reduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea