Județul Alba a fost reprezentat la Conferința Națională a Centrelor Județene de Excelență
Județul Alba a fost reprezentat la Conferința Națională a Centrelor Județene de Excelență
În perioada 21-22 octombrie 2022, s-a desfășurat, la Sibiu, ediția I a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență.
Acestea sunt unități conexe ale Ministerului Educației, înființate conform OMEC 5956/2020 și funcționând cu respectarea prevederilor Ordinului MEC nr. 5562/2020 (Regulamentul de organizare și funcționare a Centrelor Județene de Excelență / Centrului Municipiului București de Excelență).
Scopul evenimentului a fost acela de creare a unui cadru de colaborare și cooperare între aceste instituții, pentru realizarea cu succes a misiunii comune, aceea de a asigura condițiile pentru selecția, pregătirea susținerea și motivarea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte.
Participanții și-au exprimat încrederea în autoritățile centrale, în sensul găsirii unor soluții viabile pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a Centrelor Județene de Excelență, astfel încât să poată susține zecile miile de copii înscriși la programele de pregătire din toată țara, pentru a parcurge drumul greu, dar frumos al performanței. S-au planificat activități precum: lucrul în echipe pentru îmbunătățirea programelor de studiu la fiecare disciplină din ofertele educaționale ale centrelor, dezvoltarea unui BiblioNet, crearea unei reviste online, desfășurarea de activități în parteneriat educațional și, nu în ultimul rând, informarea Ministerului Educației referitor la concluziile agreate de comun acord și aspectele care necesită intervenția specializată a factorilor decidenți.
La conferință au participat 33 directori și reprezentanți ai centrelor județene de excelență din 29 județe. Din partea Centrului Județean de Excelență Alba a participat directorul instituției, prof. Adrian Simion, care a oferit și câteva detalii:
“Inițiat de doamna profesoară Mihaela Seușan, director al CJEx Sibiu, evenimentul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Universitatea «Lucian Blaga», Palatul Copiilor din Sibiu și Asociația ECCE Educația. Sesiunile de lucru au avut loc atât fizic, cât și online. Atât eu, cât și ceilalți colegi participanți, am apreciat această acțiune, care ne-a oferit oportunitatea de a ne cunoaște mai bine, de a împărtăși experiențele noastre de management și cele referitoare la selecția și pregătirea elevilor, dar și oportunitatea de a discuta concret despre modalități de a identifica problemele comune și soluțiile posibile pentru rezolvarea lor.
Avem convingerea că, împreună, vom reuși să oferim tuturor beneficiarilor noștri înscriși la cursurile centrelor de excelență, un curriculum modern și flexibil și contexte de învățare activă și personalizată, în funcție de nevoile și aspirațiile acestora. Este clar că suntem pe drumul cel bun, însă fără sprijin constant partea Ministerului Educației, a autorităților publice locale și a mediului de afaceri, cu care vrem să colaboram cât mai bine, vom atinge mai greu obiectivele dorite”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]