Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecătoria Alba Iulia a respins rechizitoriul fostului primar din Vinţu de Jos, în dosarul în care este cercetat pentru DELAPIDARE. Prejudiciu de 30.000 de lei adus bugetului comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a respins rechizitoriul fostului primar din Vinţu de Jos, în dosarul în care este cercetat pentru DELAPIDARE. Prejudiciu de 30.000 de lei adus bugetului comunei

Judecătoria Alba Iulia a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de procurori în cauza în care au fost trimişi în judecată, pentru delapidare, fostul primar al comunei Vinţi de Jos şi fostul director economic al instituţiei.

La ultimul termen din faza de cameră preliminară, instanţa a admis cererile şi excepţile formulate de inculpaţii Vlad Gheorghe şi Groza Vlentin Nicoale.

”Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 825/P/2015 din data de 05.02.2019 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în ceea ce priveşte stabilirea limitelor şi obiectului judecăţii, descrierea stării de fapt şi a acuzaţiei adusă inculpaţilor. În temeiul art. 345 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare în termen de 5 zile de la data comunicării, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, a precizat instanţa de judecată în 23 mai 2019.

Deocamdată, nu a fost stabilit un nou termen la care ar urma să fie luat în discuţie rechizitoriul completat, al Parchetului. Cei doi sunt acuzaţi de delapidare prin producerea unui prejudiciu în bugetul comunei Vinţu de Jos de peste 30.000 de lei. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cei doi suna cuzaţi de săvârşirea a 7 fapte de delapidare.

”În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V. G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei. În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

În continuare, în document se susţine că în perioada 2012 – 2014, în calitate de contabil şef în cadrul Primăriei Vinţu de Jos, inculpatul G. V. N. şi-a însuşit, în interesul său, suma de 18.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza a cinci contracte de sponsorizare, completând olograf contractele şi semnând chitanţele aferente acestor contracte. De asemenea, acesta şi-ar fi însuşit suma de 3.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza unui contract de sponsorizare, precum şi suma de 4.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o altă societate comercială, completând şi semnând cele din urmă două contracte şi chitanţele aferente acestora Prejudiciul total cauzat este în cuantum total de 25.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea