Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: Prezentare a ceramicii romane de la Apulum, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

La Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi organizată joi, 27 septembrie 2018, ora 13.00, o prezentare a ceramicii romane de la Apulum. Această manifestare este prilejuită de desfăşurarea celui de-al 31-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Rei Cretariae Romanae Fautores, ale cărui lucrări au fost deschise în 24 septembrie, la Cluj-Napoca.

Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores este unul dintre cele mai prestigioase manifestări științifice în domeniul arheologiei clasice, cu accent pe studierea vieții economice în Imperiul roman. De fapt, subiectul Congresului îl reprezintă studierea relațiile economice ale diferitelor zone ale Imperiului roman prin prisma importurilor și a producției locale de ceramică. De remarcat că la ediția din acest an și-au anunțat prezența un număr de 150 de participanți, proveniți din 25 de țări europene, din SUA și Tunisia.

În cadrul manifestării organizate la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, specialiştii vor avea posibilitatea studierii la faţa locului a ceramicii romane produse la Apulum, unul din cele mai importante centre urbane ale provinciei Dacia.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară, printre care și muzeul albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

La simularea evaluării naționale 2024, în Alba, peste jumătate dintre elevi au picat la matematică, iar 1 din 5 elevi, la română

Unirea Ziarul

Publicat

în

La simularea evaluării naționale 2024, în Alba, peste jumătate dintre elevi au picat la matematică, iar 1 din 5 elevi, la română Nu s-a înregistrat nici măcar o notă de 10.00 *Alba, rezultate superioare mediei pe țară Ministerul Educației a publicat rezultatele simulării probelor scrise ale evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea