Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: Lansare de carte la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud. ”Anyάm kertje/ În grădina mamei mele”, autor Markovits Rodion, ediție bilingvă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud va găzdui joi, 14 martie 2019, ora 15.00, lansarea cărții ,,Anyάm kertje/ În grădina mamei mele” (ediție bilingvă româno – maghiară coordonată de Felician Pop), autor Markovits Rodion. Volumul va fi prezentat de tânărul poet și om de cultură Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Rodion Markovits (1888–1948), un important şi notoriu scriitor maghiar, de origine evreiască, din Ardeal, este cunoscut îndeosebi prin romanul „Garnizoana din Siberia”, apărut în anii 1927-1928. Markovits a avut o legătură strânsă legătură cu mediile culturale româneşti și a fost un spirit central-european, pasionat și implicat, care a pledat cu convingere pentru concordia dintre cele două popoare şi cele două culturi, cu o istorie atât de strâns împletită.

Cartea ,,Anyάm kertje/ În grădina mamei mele” a fost tradusă de Felician Pop și se alătură, în mod fericit, celorlalte cărți dedicate plaiurilor natale semnate de Rodion Markovits, „Câșlegi într-un picior” și „Reb Ancsli și alte povestiri din Oaș”.

Organizatorii acestui eveniment sunt Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria Municipiului Aiud și Biblioteca Municipală ,,Liviu Rebreanu” Aiud.

Acest proiect cultural face parte din programul 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ /4.9 Lansări de carte al Proiectului de management  2017-2020 și este unul dintre proiectele de bază ale Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea