JOI: Concursul ”Satul copilăriei mele” – Peste 200 de desene, colaje și machete ale câștigătorilor, expuse la Sala Unirii
JOI: Concursul ”Satul copilăriei mele” – Peste 200 de desene, colaje și machete ale câștigătorilor, expuse la Sala Unirii
Joi, 7 martie 2024, la Sala Unirii, în cadrul Expoziției „DE MĂRȚIȘOR – cu drag. Premianții”, vor fi expuse peste 200 de desene, colaje și machete ale elevilor ce au obținut locul I la cea de a IV-a ediție a Concursului SATUL COPILĂRIEI MELE, organizat de Consiliului Județean Alba, în luna decembrie a anului 2023, la nivelul satelor și comunelor din județul Alba.
Cu acest prilej, micii expozanți vor beneficia de o vizită ghidată de personajele istorice la Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și Museikon.
La cea de a IV-a ediție a Concursului SATUL COPILĂRIEI MELE, un regal de culoare și creativitate, peste 5.000 de elevi, din 63 de comune din județul Alba, au răspuns provocării lansate de Consiliul Județean Alba de a arăta frumusețea și complexitatea satelor din județul Alba.
Expoziția, deschisă în perioada 07 – 17 martie 2024, oferă publicului larg viziunea micilor artiști în devenire asupra SATULUI COPILĂRIEI.
Concursul intitulat „Satul copilăriei mele” este un concurs adresat elevilor din ciclul primar (clasele pregătitoare – IV) și din ciclul gimnazial (clasele V-VII) și are scopul de a apropia copiii de tradiții, obiceiuri, peisaje locale și arhitectura tradițională.
Concursul s-a desfășurat pe două ramuri de vârstă, elevii din ciclu primar (clasele pregătitoare – IV) și elevii din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Lucrările au fost realizate individual pentru secțiunea desene și colaje, iar pentru secțiunea de machete, în grupuri de maximum 3 elevi.
Juriul a fost format din specialiști în domeniu, profesori de desen din școlile unde s-a desfășurat concursul și reprezentanți ai autorităților administrației publice locale.
Activitatea culturală „Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor”, prin organizarea Concursului „Satul copilăriei mele – ediţia a III a” în satele şi comunele judeţului Alba, vizează educarea tinerei generații în spiritul formării unei opinii capabile să prețuiască valorile tradiționale locale în ceea ce privește peisajul cultural și arhitectura tradițională.
S-au acordat câte 3 premii pentru fiecare categorie/secţiune de concurs. Pentru cele 63 de comune participante s-au acordat aproximativ 1.200 de premii, constând din rechizite şcolare, cărţi şi alte materiale didactice pentru fiecare categorie de vârstă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Frumusețea orașului Zlatna în culori vibrante: Arta lui Géza Legendi, prin condeiul scriitorului Marcel Vișa
FOTO | Frumusețea orașului Zlatna în culori vibrante: Arta lui Géza Legendi, prin condeiul scriitorului Marcel Vișa În inima orașului Zlatna, din județul Alba, se naște o artă ce surprinde esența locului, dar și sufletul unei comunități. Géza Legendi, un artist cu o viziune aparte, oferă o incursiune în lumea peisajului transilvănean printr-o serie de […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată